Trei români au furat porumbei voiajori de elită în Belgia

0
902
FOTO: congerdesign/Pixabay.com
FOTO: congerdesign/Pixabay.com

Trei români au fost condamnați la câte trei ani de închisoare în Belgia după ce au fost prinși că au furat porumbei voiajori de elită, care ar valora peste 700.000 de euro.

Hoții au fost condamnați să plătească și daune în valoare de peste 320.000 de euro. Polițiștii au reușit să le dea de urmă după niște înregistrări video ale unor camere de supraveghere, potrivit The Times.

După ce poliția belgiană a ajuns la locuința în care stăteau cei trei și au început să facă percheziții, unul dintre ei l-a întrebat pe altul: „Ai mutat porumbeii la timp?”.

Porumbeii erau campioni. Printre ei era și Iron Lady Ellie, estimată la aproximativ 200.000 de euro. Au fost furați în 2016 și nu au mai fost recuperați niciodată. În total, banda de români ar fi furat 53 de păsări de cursă de la un celebru crescător de porumbei din Belgia, Frans Bungeneers.

Anchetatorii bănuiesc faptul că păsările au fost furate la comadă, după ce crescătorul belgian a refuzat să vândă unul din puii lui Lady Ellie.

Anul trecut, un porumbel de curse, botezat Armando, a fost cumpărat la o licitație cu suma de 1,99 milioane de dolari. Pasărea, denumită „Lewis Hamilton al porumbeilor de curse”, a ajuns la doi oameni de afaceri din China. Porumbelul a fost crescut tot de un belgian.

Sumele par foarte mari, însă recuperarea investiției nu e foarte dificilă. De exemplu, la cursele de porumbei din China sunt premii și de peste 1 milioane de dolari.

Singura mare problemă este că nu se fac asigurări pentru porumbeii voiajori din cauza valorii lor mari și a riscului crescut de furt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.