Sute de români veniți din Germania așteaptă de câteva ore la vama Nădlac

0
1386
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Sute de români din Germania au ajuns, cu 15 autocare, la vama Nădlac și așteaptă să intre în țară. Potrivit aradon.ro, mulţi dintre români sunt revoltaţi şi încearcă să convingă autorităţile că sunt sănătoşi şi nu au nevoie să fie duşi în catantină, motiv pentru care s-au creat momente de tensiune maximă, conform unor surse de la PTF Nădlac II.

La Nădlac II, potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, este aglomeraţie mare pe sensul de intrare în ţară, de când s-a închis PTF Turnu. Luni dimineaţă, timpul de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor era de o oră, de trei ori mai mare decât în mod obişnuit, deşi controlul se face pe şase artere de intrare şi două de ieşire din România.

Poliţiştii de frontieră afirmă că, în urma măsurilor speciale luate în ultima vreme, procedurile durează până la 10 minute pentru fiecare persoană care vine în România, faţă de 30 de secunde înainte de criza sanitară.

„Toate persoanele care intră în România din țări în care au fost confirmate cel puțin 500 de cazuri de COVID-19 vor fi izolate la domiciliu pentru 14 zile. Se izolează la domiciliu pentru 14 zile toate persoanele asimptomatice care intră în România din țările cu cel puțin 500 de cazuri confirmate cu COVID-19.

Măsura va fi luată începând de duminică, de la ora 21.00 în cazul tuturor celor care ajung în România din aceste zone. Se extinde carantina pentru toți cei sosiți din țările carantinate”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

În acest moment, potrivit autorităților, în România sunt 15.546 de persoane izolate la domiciliu și 3.008 în carantină. Până acum s-au confirmat 158 de cazuri de infecții cu noul coronavirus.

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.