Cum obtii cetatenia in SUA. Fiecare pas pe care trebuie sa il urmezi ca sa devii cetatean american

Cum obtii cetatenia in SUA. Fiecare pas pe care trebuie sa il urmezi ca sa devii cetatean american v actele, dar si conditiile necesare pentru obtinerea acestui statut.

0
3001

Cum obtii cetatenia in SUA. Fiecare pas pe care trebuie sa il urmezi ca sa devii cetatean american, actele, dar si conditiile necesare pentru obtinerea acestui statut.
„Visul american” este ravnit de multi oameni, insa procesul de obtinere a cetateniei americane este unul indelungat.
Daca nu te numeri printre norocosii care au castigat la loteria vizelor, iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi.

Cum obtii cetatenia in SUA. Fiecare pas pe care trebuie sa il urmezi ca sa devii cetatean american

„Toate persoanele nascute sau naturalizate in Statele Unite, si care astfel se supun jurisdictiei americane, sunt cetateni ai Statelor Unite si a statului unde locuiesc. Niciun stat nu va realiza sau va pune în aplicare vreo lege care va lipsi persoana de privilegiile sau imunitatile unui cetatean american; niciun stat nu va lipsi pe cineva de viata, libertate sau proprietate, in absenta unui proces legal; niciun stat nu va nega oricarei persoane, in limita jurisdictiei sale, protectia egala in fata legii”, scrie in al 14-lea amendament al Constitutiei Statelor Unite ale Americii, potrivit adevarul.ro

Cerintele pentru obtinerea cetateniei americane sunt stabilite de catre Congresul american prin Legea Imigratiei si Nationalitatii ( INA – Immigration and Nationality Act), dupa cum urmeaza:

  • Persoana sa aiba rezidenta permanenta legala
  • Persoana care solicita cetatenie americana sa aiba peste 18 ani
  • Rezidenta si prezenta fizica in SUA: persoana sa fi locuit în Statele Unite timp de cel putin cinci ani (sau trei ani de rezidenta permanenta obtinuta prin casatoria cu un cetatean american) inaintea solicitarii de cetatenie
  • Persoana sa fie capabila sa vorbeasca, sa citeasca si sa scrie în limba engleza
  • Persoana trebuie sa cunoasca si sa inteleaga fundamentele istoriei americane, dar si principiile si forma guvernului american
  • Persoana sa cunoasca principiile Constitutiei americane
  • Persoana trebuie sa aiba caracter moral (este nevoie de documente prin care sa demonstreze ca nu a fost niciodata condamnata pentru crima sau pentru infractiuni timp de cinci ani, sau trei ani daca aplicantul este casatorit cu un cetatean american, sau un an daca aplicantul a servit Fortele Armate SUA inainte de solicitarea cetateniei)

Cum obtii cetatenia in SUA. Fiecare pas pe care trebuie sa il urmezi ca sa devii cetatean american: Juramantul de credinta

Cei care solicita cetatenia trebuie sa jure ca:

  • Va sustine Constitutia si se va supune legilor Statelor Unite ale Americii
  • Va renunta la orice loialitate fata de o tara sau un titlu strain
  • Va sluji Forrele Armate SUA sau va savarsi orice serviciu pentru Guvernul american in cazul în care va fi necesar

Cum obtii cetatenia in SUA. Fiecare pas pe care trebuie sa il urmezi ca sa devii cetatean american: nasterea unui copil

Copiii nascuti pe teritoriul Statelor Unite ale Americii devin cetateni americani, indiferent de statutul parintilot. Pentru acest lucru, unul sau ambii parinti trebuie sa fie cetateni-rezidenti ai SUA.
Si in cazul copiilor adoptati din alta tara, Legea Cetateniei pentru Copii permite oricarui copil sub varsta de 18 ani, adoptat de un cetatean american, sa primeasca si el, la randul lui cetateia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.