Românul supranumit „hoțul cu mâini de aur” de francezi trebuie să plătească daune de 2 milioane de euro

0
568
FOTO: Captură Știrile Pro TV
FOTO: Captură Știrile Pro TV

George Ploscaru, pe care francezii l-au denumit „hoțul cu mâini de aur”, după ce a furat în doar 17 minute bijuterii în valoare de 5 milioane de euro, în Paris, trebuie să plătească acum daune de peste 2 milioane de euro.

Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Sectorului 2. Românul, din Ploiești, a furat două inele și două diamante dintr-o bijuterie pariziană. Întregul plan ar fi fost pus la cale alături de alți doi complici sârbi.

Cunoscut de apropiați drept „Mache”, acesta era îmbrăcat la patru ace în momentul în care a dat lovitura. Mai multe camere de supraveghere din magazin au surprins momentul în care acesta a dat lovitura.

Pe imagini se vede o întâlnire între un așa-zis expert în pietre prețioase și un vânzător al magazinului.

Potrivit procurorilor care au întocmit dosarul de cercetare, „pretinsul gemolog nu deținea asupra sa unelte specifice, examinându-le doar prin vizualizare la lumină artificală și pipăire”.

După ce s-a uitat la bijuterii, românul a pus pe masă o cutiuță roșie în care a cerut ca pietrele prețioase și inelele să fie puse la păstrare până când se întoarce. Cutia era împachetată într-un plic de hârtie și lipidă cu bandă adezivă. Apoi a dat un semnal telefonic.

„Acesta are rol de avertisment, fiind semnalul dat complicelui pentru apelarea urgenţă a martorului în scopul distragerii atenţiei. După 43 de secunde, martorul este sunat de ‘Jacobo’ pentru a pune la punct toate detaliile tranzacţiei”, spun procurorii.

Apoi escrocul a pus pachetul în servietă. Vânzătorul a observat prea târziu și îi cere pachetul înapoi. Însă acesta scoate din servietă un pachet similar, însă cel original cu bijuteriile au ajuns într-un buzunar fals al servietei. Apoi a plecat.

Românul a fost prins de procurorii DIICOT, și-a recunocut faptele și a declarat că partea lui ar fi fost inelul cu diamant, pe care a încercat să-l vândă cu 500.0000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.