Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta spune că „diasporenii” vor aduce coronavirus în România

0
532
FOTO: _freakwave_/Pixabay.com
FOTO: _freakwave_/Pixabay.com

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului condus de Victor Ponta, sociologul Mirel Palada, care în urmă cu câțiva ani s-a adresat românilor din străinătate care au ieșit la vot cu apelativul „pufoși”, a revenit cu un mesaj la adresa diasporei, în contextul răspândirii coronavirului în Italia.

„O să vină coronavirusul și în România, adus de globalizare. O să-l aducă diasporenii noștri care mor de dragul patriei, mai ales atunci cînd începe să se-mpută treaba prin țările alea „ca afară”. O să vină și o să facă oareșce prăpăd.

Nu un prăpăd imens, de sfîrșitul lumii. Nu. Unul mic, mai mediocru, numai potrivit pentru o gubernie mediocră precum România. O să moară niște oameni. Niște mii, probabil. Poate chiar niște zeci de mii.

Un fleac, după capul conducătorilor noștri competenți și plini de compasiune și empatie și umanitate în ei. Ce e aia niște zeci de mii de români? O mînă de oameni. Zero virgulă ceva la sută. O să se îmbolnăvească mai mulți. O să se isterizeze mulți mulți mulți alții. O să facă presa rating mai ceva ca la Elodia.

O să umple pufanezii și diasporezii și deontologitorii cu măști pe față, mai ceva ca în filmele horror cu zombie. O să fie plin de zombie moraliști pe la televizor. Autoritățile o să-și dea măsura ticăloșiei și incompetenței. O să fie o bulibășeală organizatorică mai ceva ca la meciurile Steaua – Dinamo”, scrie Mirel Palada pe Facebook.

În aceeași postare, Mirel Palada spune că autoritățile, de la președintele Klaus Iohannis sau ministrul Sănătății și restul responsabililor nu vor fi în stare să gestioneze o epidemie de coronavirus în România, iar cei care vor muri vor fi „vinovați că trăiesc în România, în loc să fi plecat și ei în țări „ca afară”, unde se moare civilizat, pertinent, cu eleganță”.

FOTO: _freakwave_/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.