Italia. O îngrijitoare româncă a fost acuzată că maltrata bătrâni într-un azil. Judecătorii au decis altceva

0
533
FOTO: sabinevanerp/Pixabay.com
FOTO: sabinevanerp/Pixabay.com

O româncă în vârstă de 31 de ani, care lucra ca îngrijitoare la azilul de bătrâni Villa Franca de pe via Erato din Rimini, a fost acuzată și judecată, alături de alte trei colege, că a maltratat cinci bătrâni internați.

La începutul acestei săptămâni judecătorii au dat sentința. Românca a fost declarată nevinovată, în timp ce colegele ei au primit pedepse între 24 și 32 de luni de închisoare. Oamenii legii au început ancheta în vara lui 2018. O îngrijitoare angajată la azilul de bătrâni și-a dat demisia din cauza abuzurilor continue pe care colegele ei le comiteau asupra bătrânilor și a mers la carabinieri pentru a denunța tot ce a văzut, potrivit Newsrimini.it.

După ce a depus denunțul, femeia s-a întors în țara ei de origine, pentru că nu era din Italia, însă autoritățile au continuat ancheta. Mai exact, carabinierii au instalat camere de supraveghere video ascunse în interiorul azilului pentru aduna probe care să demonstreze acuzațiile.

În următoarele două luni, în lunile iulie și august 2018, camerele de filmat au surprins peste 150 de scene de violență din partea angajatelor asupra celor 5 bătrâni. Aceștia aveau peste 80 de ani, iar patru erau cu invaliditate parțială.

Anchetatorii au constat că primeau palme peste cap, lovituri pe corp, erau insultați și amenințați. Mai mult, tot acest comportament ar fi fost cunoscut de administratorul azilului, un bărbat în vârstă de 78 de ani, care nu a luat nicio măsură.

Azilul a fost pus sub sechestru, iar bătrânii au fost mutați în alte locuri. Procesul a continuat fără administrator, care în luna februarie a acestui an a decedat. Cele trei îngrijitoare condamnate sunt din Peru, Georgia și Italia.

Judecătorii italieni au ajuns la concluzia că împotriva româncei nu erau probe care să dovedească faptul că a participat alături de celelalte colege la agresarea bătrânilor internați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.