O fostă învățătoare din România a fost condamnată în Italia pentru că a forțat o minoră să se prostitueze

0
477
FOTO: serghei_topor/Pixabay.com
FOTO: serghei_topor/Pixabay.com

O instanță din Italia a condamnată o fost învățătoare din comuna vasluiană Tătărani la 6 ani și 6 luni de închisoare pentru că a forțat o minoră să se prostitueze.

Femeia a fost ridicată zilele trecute de acasă de oamenii legii, după ce pe numele ei a apărut un mandat european de arestare. A fost condamnată de Curtea de Apel Bologna într-un dosar de pornografie infantilă și exploatare sexuală.

Pe lângă pedeapsă, fosta învățătoare trebuie să plătească și o amendă de 15.000 de euro. Anchetatorii italieni spun că a obligat o minoră să practice prostituția într-un club din Bologna.

Procurorii ieșeni au reținut-o pe femeie și au cerut în fața instanței să o aresteze provizoriu până se va decide dacă se pune în executare cererea autorităților italiene. Însă, magistrații Curții de Apel Iași au respins această solicitare.

„Respinge ca nefondată cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi privind arestarea provizorie a persoanei solicitate (…), în baza semnalării introduse în Sistemul de Informaţii Schengen, în data de 29.11.2019, de către Biroul SIRENE Italia, în legătură cu executarea mandatului european de arestare emis în data de 08.07.2019, de autorităţile judiciare italiene. (…) Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o durată de 30 de zile”, se arată în încheierea de ședință a Curții de Apel Iași.

Reprezentanții Primăriei din Tătărani spun că femeia a fost, în urmă cu patru ani, suplinitoare la o școală din comună, însă doar pentru o perioadă de câteva luni. Numele acestei femei ar apărea și într-un dosar instrumentat de DIICOT, în care este suspectată de trafic de țigări de contrabandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.