Tehnician dentar Anglia – Cat castiga un tehnician dentar in Anglia si ce oportunitati de angajare exista

0
2497

Cat castiga un tehnician dentar in Anglia dar si cat de greu se gaseste un asemenea post: doua dileme pe care incercam sa le lamurim in randurile ce urmeaza.

Tehnician dentar Anglia – Cu toate ca Romania exporta masiv catre Anglia forta de munca in domeniul sanatatii, cele mai multe cazuri sunt de medici si asistente.

Desi tehnicienii dentari din Romania sunt si ei dornici sa migreze catre Anglia, in acest domeniu posturile sunt mai greu de gasit din cauza concurentei mari. Totusi exista suficiente cazuri de succes in domeniu iar recompensa financiara e una pe masura.

Cat castiga un tehnician dentar in Anglia

Un tehnician dentar in Anglia castiga, in medie, conform datelor adunate de indeed.co.uk de la angajati, in jur de 25.543 de lire sterline pe an. Salariul estimat este media celor care au 188 de persoane care au participat la studiu si care sunt angajate ca tehnician dentar in diferite firme si diferite zone din Anglia.

Trebuie stiut ca printre salariile de top raportate s-au inregistrat si cazuri de peste 38.500 de lire pe an, ceea ce arata ca potentialul de castig in acest domeniu sunt impresionante si munca e recompensata din plin.

Tehnician dentar Anglia – Cat de greu e pentru un roman

Diploma de tehnician dentar obtinuta in Romania este recunoscuta fara probleme in UK si totul depinde de ‘stiinta in practica’ cu care angajatul trebuie sa convinga angajatorul. Exista totusi cateva luni de asteptare a indeplinirii formalitatilor.

Pentru a profesa ca tehnician dentar in Anglia trebuie sa te inregistrezi obligatoriu la General Dental Council. Recomandarea tuturor este sa incerci ‘din usa in usa’ pe la toate laboratoarele cunoscute sau gasite in oras sau in ‘pagini aurii’.

Tehnician dentar Anglia – Mituri

Exista cateva mituri care trebuie demontate in acest domeniu si angajarea in Anglia. Se vehiculeaza ca diplimele romanesti nu sunt recunoscute de angajatorii din Anglia. Acest lucru e fals si ar fi ilegal.

Este drept ca unele diplome din Romania nu sunt ‘recunoscute’ nici macar de angajatorii din Romania, in sensul ca nu au incredere ca o simpla diploma garanteaza calitatea angajatului. Acest lucru se intampla in special cand angajatorul e unul privat.

O multime de laboratoare, ateliere de tehnica dentara din Londra nici macar nu intreaba despre diploma in domeniu. Daca patronul e satisfacut de experienta de care da dovada angajatul il supune la diferite probe de lucru. In acest domeniu numarul maxim de greseli admise e zero.

Un alt mit, care din pacate e unul real, este cel al asiaticilor si indienilor care lucreaza in domeniul tehnicii dentare. Concurenta pentru a gasi un post in domeniu e acerba pentru ca exista tehnicieni indieni sau chinezi de calitate superioara celor romani.

Salariul pentru un tehnician dentar in Anglia poate oscila in functie de zona si de firma, insa chiar si cele mai mici salarii ajung la 19.000 de lire sterline pe an.

Tehnician dentar Anglia – Ce presupune aceasta meserie

Un tehnician dentar se ocupa cu realizarea de dispozitive medicale denumite proteze dentare, atat fixe cat si mobile, dar si aparate chirurgicale si ortodontice conform comenzii scrise, semnate si parafate de un medic dentist.

Activitatea de tehnician dentar se poate desfasura atat in laboratoare dentare din sector public sau privat dar si in unitati de invatamant sau cercetare, insa tehnicianul nu are dreptul si competenta de a executa manevre medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.