Un român din Italia căruia i-a fost sechestrată mașina a învins în instanță autoritățile

0
523
FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

În urmă cu un an, autoritățile italiene au schimbat codul rutier și au fost date sute de amenzi, iar în unele cazuri au fost sechestrate mașinile cu numere străine. Cele mai multe au fost mașinile cu numere de România. Radu Masarie, originar din Iași, stabilit din 2002 la Cremona, a reușit să câștige în instanță procesul intentat autorităților italiene.

Tribunalul din Milano a decis să anuleze sechestrul administrativ în cazul automobilului său, potrivit Hotnews.ro. De asemenea, judecătorii au dispus ca Prefectura din Milano să plătească toate cheltuielile de judecată.

În martie, Radu Masarie reușise să obțină suspendarea sechestrului, după ce judecătorii au concluzionat că au fost aplicate măsuri „discriminatorii și ilegitime”.

Radu Masarie a fost primul român care a refuzat să plătească amenda, însă au mai fost și alți români care s-au adresat instanțelor și au avut câștig de cauză. Este vorba despre procese care au fost la Imola sau Bologna.

Radu Masarie a fost oprit în trafic de poliția stradă pe 13 decembrie 2018, la Milano. După ce i s-au cerut actele mașinii, agenții l-au anunțat că trebuie să plătească o amendă în formă redusă de aproximativ 500 de euro. Apoi i-au luat talonul și i-au cerut să le dea o adresă cu o parcare privată unde poate ține mașina până o pune în regulă.

Un val de cazuri de sechestru administrativ asupra mașinilor cu numere străini a avut loc la începutul lui 2018. Cei mai mulți erau amendați și aveau la dispoziție 180 de zile pentru a reînmatricula mașina sau pentru a o scoate în afara teritoriului italian.

Erau vizați cei care erau rezidenți în Italia. Aceștia erau acuzați că își înmatriculează mașinile pe numele unor rude din România pentru a plăti taxe și asigurări mult mai mici decât în Italia.

Unii s-au supărat atât de tare încât, după ce le-au confiscat mașina, au distrus-o. Este și cazul unui brăilean stabilit în Italia, care s-a filmat în timp ce își distruge mașina chiar în fața poliției.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.