Locuri din Romania pe care trebuie sa le vezi. Top 15

Tara noastra ofera peisaje variate si destinatii turistice aparte, crae i-au impresionat chiar si pe turistii straini. Iata care sunt aceste locuri din Romania pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata.

0
2894

Tara noastra ofera peisaje variate si destinatii turistice aparte, crae i-au impresionat chiar si pe turistii straini. Iata care sunt aceste locuri din Romania pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata.

1. Sarmizegetusa Regia

Sarmisegetuza Regia a fost capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de razboaiele cu Imperiul Roman. Astazi, au mai ramas doar ruinele cetatii dacice, care au fost incluse pe lista patrimoniului cultural mondial UNES

2. Piata Mare din Sibiu

„Piata Mare se afla in centrul istoric al Sibiului, unde sunt de asemenea monumente istorice importante, multe dintre ele parte din patrimoniul UNESCO”, scrie portalul.

Locuri din Romania pe care trebuie sa le vezi

3. Castelul Peles

Potrivit tripadvisor.com, Castelul Peles este considerat unul din cele mai frumoase castele ale Europei. Castelul dateaza din secolul XIX si a fost contruit de regele Carol I.

4. Delta Dunarii

O oaza de salbaticie, intr-un colt al Europei. Delta Dunarii este unul din cele mai frumoase locuri din Romania, in care va veti simti aproape de natura.

5. Cimitirul Vesel

Cimitirul Vesel de la Sapanta este un loc unic in lume. Aici, locurile de veci sunt transformate intr-un adevarat spectacol de culoare si comedie. Crucile de lemn pictate colorat si care ofera detalii despre viata celor morti si modul in care murit, starnesc curiozitatea turistilor.

6. Castelul Corvinilor din Hunedoara
„Daca vrei sa stii cum a fost un castel în diferite momente ale istoriei, asta e cel mai bun loc în care sa vezi aceste lucruri. Este un castel adevarat unde poti vizita fiecare loc din interior si unde sunt explicatii perfecte pentru fiecare dintre obiective. Daca ai ocazia sa vii aici, ar trebui sa o faci”, scrie unul din utilizatorii portalului tripadvisor.com.

Locuri din Romania pe care trebuie sa le vezi

7. Cheile Bicazului

Zona pitoreasca care iti taie rasuflarea, situata in judetele Neamt si Harghita.

8. Lacul Sfanta Ana

Este singurul lac vulcanic din Europa Centrala, aflat la 1000 de metri altitudine. Aici, o plimbare cu barca se poate dovedi a fi o experienta de neuitat.

9. Manastirea Voronet

Manastirea Voronet de la Gura Humorului este o adevarata „Capela Sixtina a Estului”. Celebrul „albastru de Voronet” acopera zidurile de piatra ale lacasului sfant, in picturi rupestre si a caror culoare a rezistat sute de ani.

10. Transfagarasan

Curbele impresionante ale Transfagarasanului, au transformat acest loc in visul oricarui sofer. Valea ofera peisaje care iti taie rasuflarea, iar traseul este inconjurat de Muntii Fagarasului.

Locuri din Romania pe care trebuie sa le vezi

11. Sighisoara

Fosta cetate medievala Sighisoara si-a pastrat farmecul si in zilele noastre. Considerata „perla Transilvaniei”, odata ajuns aici te vei simti ca in povestile istorice din Evul Mediu.

12. Cascada Bigar

Aflata in judetul Caras-Severin, cascada a ajuns pe primul loc intr-un top international al cascadelor unice in lume. Privelistea este spectaculoasa, iar albastrul izvorului nemaintalnit.

13. „Mocanita” de pe Vale Vaserului

Mocanita cu aburi de pe Valea Vaserului, unul din ultimele astfel de trenuri si din Europa, este un obiectiv ce nu trebuie ratat de turisti. Traseul turistic de aproape 60 de km cu Mocanita trece prin padure, pe Valea Vaserului.
Turistii pot opta intre doua tipuri de vagoane: inchise sau sub forma de terasa, de unde turistii pot admira peisajul superb al vaii.

14. Brasov

Un alt oras aparte din Romania, aflat in inima Transilvaniei, este Brasov.
Cu adevarat spectaculoasa aici este Biserica Neagra, unul din cele mai faimoase monumente din tara. Construita in stil gotic, Biserica Neagra are o lungime de 89 de metri si o inaltime de 38 de metri, fiind cel mai mare edificiu de cult in stil gotic din sud-estul Europei.
Cei care ajung aici pot face o vizita si la Castelul Bran, aflat la cativa kilometri de Brasov.

15. Cetatea Alba Iulia

„Niciun alt oras din Transilvania nu a adunat la un loc atatea momente cruciale si simboluri. Cu mii si mii de ani de istorie, Alba Iulia reprezinta o oglinda fermecatoare în care fiecare dintre grupurile etnice din Transilvania îsi pot descoperi vigoarea si traditiile de altadata. Inima orasului o reprezinta cetatea Alba Carolina, cea mai reprezentativa fortareata bastion din Romania si sud-estul Europei”, arata portalul tripadvisor.com.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.