Mai mulți români au fost forțați să lucreze în condiții mizere în Marea Britanie

0
582
FOTO: JLMedia/Pixabay.com
FOTO: JLMedia/Pixabay.com

Trei bărbați din Marea Britanie sunt acuzați de sclavie modernă și exploatarea unui muncitori români într-o spălătorie auto. Românii acuză că au fost aduși în Marea Britanie după ce li s-a promis că vor avea condiții de muncă bune și venituri consistente. Însă, când au ajuns în Regat au fost tratați ca niște sclavi.

Britanicii, cu vârste cuprinse între 31 și 40 de ani, sunt acuzați că i-au forțat pe români să lucreze și „au organizat ca oamenii să vină în Marea Britanie pentru a fi exploatați”, scrie în rechizitoriul anchetatorilor prezentat ieri judecătorilor Curții Coroanei din Carlisle, potrivit bbc.co.uk.

Românii le-au declarat anchetatorilor că englezii îi obligau să lucreze câte 11 ore pe zi, fără pauză, șase zile pe săptămână. În schimbul muncii primeau doar 10 lire pe săptămână, restul banilor fiindu-le opriți pentru „chirie și electricitate”.

În urma anchetei s-a mai descoperit că muncitorii nu aveau echipament de protecție împotriva substanțelor chimice pe care le foloseau și erau cazați pe o proprietate în care era foarte multă mizerie, plină de rozătoare și insecte.

Britanicii le-au interzis să părăsească locuința și le-au reținut cărțile de identitate. „Ne-au tratat ca și cum eram niște sclavi”, a declarat unul dintre românii exploatați. Unii au fost folosiți și la munci în construcții, pe șantier.

Cei trei britanici sunt de părere că nu au comis nicio infracțiune, neagă că i-au exploatat pe muncitori și le-au spus polițiștilor că i-au tratat „bine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.