Marea Britanie. Guvernul anunță un sistem de imigrație după Brexit

0
496
FOTO: derwiki/Pixabay.com
FOTO: derwiki/Pixabay.com

Guvernul britanic va anunța astăzi un sistem de imigrație care va fi bazat pe puncte. „Răspundem priorităților cetățenilor prin introducerea unui nou sistem bazat pe puncte care va face să scadă numărul imigranților”, a transmis, printr-un comunicat, ministrul de Interne Priti Patel. Acesta a mai adăugat că este un „moment istoric” care „pune capăt liberei circulații”.

Acest sistem presupune acordarea unor puncte în funcție de competențe, calificări și niveluri salariale. De asemenea, cetățenii din Uniunea Europeană și cei din afara spațiului comunitar vor fi tratați „în mod egal”. Noul sistem ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021, după încheierea perioadei de tranziție care a început după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Ambasadorul Marii Britanii la București spune că pentru cei care merg în vizită în Regat sistemul va rămâne la fel.

„Numai despre cei care vor să emigreze, pentru cei stabiliți sistemul nostru face un progres enorm, avem 500.000 de români înregistrați. Pentru cei care vor să viziteze Marea Britanie sistemul va rămâne la fel, puteți să stați până la 3 luni dacă sunteți vizitatori sau pe bază de afaceri.

Sistemul de bază va fi asemănător cu cel din Australia, dar încă nu știm cum va funcționa. Ținta noastră este să avem un sistem deschis către toată lumea și care va funcționa pe baza obiectivelor și pe bază de puncte. Dacă nu aveți destule puncte, probabil nu puteți să vă mutați în Marea Britanie”, potrivit Digi24.ro.

Aproape jumătate de milion de români au cerut viză de ședere în Marea Britanie după Brexit. Românii sunt în continuare pe locul al doilea, după polonezi, în privința numărului de cereri.

Mai exact, au fost depuse până acum 498.700 de cereri, dintre care 63.000 doar în luna ianuarie. Din cele 3,1 milioane de cereri depuse de toți străinii care se află în Marea Britanie, doar 7 au fost respinse. Dintre cererile aprobate 58% au primit Statut Stabilit (rezidență permanentă pentru cei aflați în UK de peste cinci ani), 41% Statut Pre-stabilit (rezidență temporară pentru cei aflați de mai puțin cinci ani în UK), iar 0,7% alte rezoluții.
FOTO: derwiki/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.