Un șofer român de TIR a fost prins în Germania în timp ce fura curent într-o parcare

0
480
FOTO: rgaudet17/Pixabay.com
FOTO: rgaudet17/Pixabay.com

Un șofer român în vârstă de 39 de ani a fost amendat și va fi cercetat penal după ce a fost prins în timp ce furat curent electric de la un stâlp de iluminat public. Totul s-ar fi întâmplat într-o parcare din Germania.

Potrivit polițiștilor, șoferul a fost surprins pe 5 ianuarie, duminică, într-o parcare din zona comercială a orașului Nohra, din landul Thuringia. În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3:00, la un control de rutină, polițiștilor le-a atras atenția un TIR din parcare.

Când s-au apropiat de mașină, polițiștii au descoperit că șoferul legase un cablu electric care pleca de la bateriile camionului și ajungea la stâlpul de iluminat public, cu ajutorul unui transformator.

Potrivit presseportal.de, polițiștii germani l-au trezit din somn pe șoferul român și l-au acuzat că fură curent din sistemul public. După ce a fost luat la întrebări, românul a declarat că s-a consctat la stâlp pentru a se putea uita la televizor în timp motorul era oprit. Jurnaliștii germani scriu că șoferul avea televizor și chiar o antenă parabolică.

Astfel de șoferi sunt numiți de alți colegi de trafic, din țările vestice, „koleka”. „Are perdele cu volănașe, cel puțin 10 viniete, 2 sisteme de navigare neactualizate de mai mulți ani și va ignora indicațiile navi-ului sau le va urmări pe câmpuri și va rămâne blocat, o sobă cu gaz și o ofertă mare de cartofi, cârnați și vodcă de casă”, scria într-un grup denumit „Koleka problem”.

Pe același grup era și poză cu un șofer de TIR român. Într-o parcare din Germania, între Nürnberg și Ingolstadt, un șofer de TIR cu număr de Bihor și-a făcut curat în cabină, iar un coleg dintr-o altă țară europeană a fotografiat gunoaiele pe care acesta le-a adunat în fața cabinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.