Ministrul cipriot de Interne vrea să rezolve problema „mireselor din România”

0
466
FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Ministrul de Interne din Cipru, Nikos Nouris, a declarat într-un interviu pentru publicația locală Kathimerini, că în topul listei de priorități se află combaterea fluxului de migratori și analizarea cu o mai mare atenție a „solicitanților de azil”.

Ministrul a spus că în fenomenul obținerii de viză sau cetățenie ar fi implicate și unele colegii din țară. Ministrul de interne spune cu subînţeles că ştie despre activitatea unor colegii, pe care le-a caracterizat drept incubatoare de solicitanţi de azil.

Însă, o sursă a acestei probleme ar fi și căsătoriile fictive încheiate fictiv în Cipru de bărbați din Asia pentru ca aceștia să obțină drept de ședere pe teritoriul Uniunii Europene. Iar cele mai multe mirese ar veni din România.

„Am procedat la modificarea legislaţiei referitoare la căsătoriile civile. Vom finaliza în următoarele câteva zile unele amendamente şi vom trimite la parlament anumite modificări cu privire la legea căsătoriilor pentru a împiedica acest fenomen care astăzi evoluează într-o mare problemă şi nu face cinste Republicii Cipru.

Avem deja sesizări serioase de la guverne europene, în special din România, o ţară din care, se pare, provin miresele care se căsătoresc în principal cu cetăţeni din Asia”, a spus Nikos Nouris în interviu.

Potrivit statisticilor, în ultimii ani, sute de românce au plecat în Cipru unde s-au căsătorit cu bărbați din Pakistan, India, Bangladesh și din ale Orientului Mijlociu.

Pentru o astfel de „afacere”, cei care doresc să obțină o viză de ședere pentru Europa ar plăti și 15.000 de euro. Femeile ar primi doar o mică parte din acești bani, restul ajungând în buzunarele membrilor rețelelor de crimă organizată.

FOTO: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.