Mesajele romanilor din diaspora dupa protestele din tara

Proteste de amploare au avut loc duminica, 27 noiembri, dupa ce guvernul a facut modificari la codul fiscal. Iata mesajele romanilor din diaspora dupa protestele din tara

0
1267

Proteste de amploare au avut loc duminica, 27 noiembri, dupa ce guvernul a facut modificari la codul fiscal. Satuli de cresterea preturilor din ultima perioada, dar si de frica scaderii salariilor de la 1 ianuarie, peste 70.000 de romai au scandat in strada in toata Romania.
Alaturi de ei, s-au auzit in Europa si mesajele romanilor din diaspora dupa protestele din tara.
Acestia au ramas solidari cu cei de acasa si au scandat in orasele in care au plecat, din tarile europene, in cautarea unui trai mai bun.

Mesajele romanilor din diaspora dupa protestele din tara

In Bucureşti, aproape 30.000 de oameni au mers in mars de la Piata Victoriei către Parlament. Pe drum, manifestantii au scandat ”Nu vrem sa fim o natie de hoți”, ”PSD, ciuma rosie”, ”Justitie, nu coruptie”. ”Romania, trezește-te!”, ”Hotii, hotii”, ”Draga OLAF, nu-i asa ca ne scapi tu de Dragnea?!” In jurul orei 22:00, protestarii din Bucuresti au intonat imnul Romaniei.
Romanii au iesit in strada in Bucuresti, Craiova, Suceava, Buzau, Alba Iulia, Iasi, Constanta, Bistrita, Ploiesti, Oradea, Cluj, Galati, Brasov, Sibiu si multe alte orase.
In Europa, romanii din Paris, Londra, Birmingham, Milano, Düsseldorf, Berlin, Amsterdam, Oslo, dar si romanii din Toronto, au fost solidari cu conationalii lor.
Acestia au iesit in strada si au transmis, de la distanta, mesaje clare si precise:

„Nu Partidului Subminarii Democratiei! Da, Social Democratiei!”, „Romania, trezeste-te!”, „Fara penali, in functii publice”, au strigat romanii din Milano.

Mesajele romanilor din diaspora dupa protestele din tara
„Toti pentru justitie!”, „Iesiti din casa, daca va pasa!”, au fost mesajele comunitatii de romani din Düsseldorf.
La Berlin, romanii din diaspora au iesit cu tricolorul in strada.
„Poporul e fain, Parlamentul e ticalos!”, au strigat cei din Amsterdam.
La Londra, cei din diaspora au vrut sa transmita un mesaj atat pentru guvernantii romani, dar totodata sa se faca intelesi si in fata intregii Europe.

„Dracnea. Decat asa imi place de matale! Multi ani sa fie”, se arata pe o pancarta ca il infatiseaza pe Liviu Dragnea in uniforma de detinut.

„Progressive Romanians support the rule of law, independent judiciary, free press and the partnership with European Union, NATO, UK”, este mesajul in engleza de pe o alta pancarta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.