În Bergamo s-a angajat prima femeie carabinier de origine română

0
534
Captură a ziarului L`Eco di Bergamo SURSA: Rotalianul.com
Captură a ziarului L`Eco di Bergamo SURSA: Rotalianul.com

O tânără de 20 de ani, care s-a născut în România, a devenit cea mai tânără femeie carabinier de origine română din provincia Bergamo. Potrivit rotalianul.com, Georgiana Alice Darie a plecat împreună cu familia ei în Italia când avea doar 4 ani.

Jurnaliștii locali de la L’Eco di Bergamo o dau exemplu de integrare și au pus povestea ei pe prima pagină a ziarului.

„Tatăl meu a venit în Italia ca emigrant ilegal între sfârșitul anului 1999 și începutul anului 2000 când eu aveam doar câteva luni. M-a lăsat pe mine și pe mama mea în România și a plecat pentru a căuta un loc de muncă.

Nu avea nimic. S-a stabilit în apropiere de Torino și când a reușit să se așeze mai bine, a luat-o și pe mama în Italia. Eu am trăit timp de trei ani de zile cu bunicii în România, pe părinții mei i-am văzut puțin”, a povestit tânăra, pentru ziarul local L’Eco di Bergamo.

După patru ani toată familia s-a reunit în Italia. Georgiana spune că i-a fost greu să se adapteze. La grădiniță se certa cu toți copiii, pentru că nu înțelegea limba italiană și credea că toți ceilalți colegi o insultau. Încetul cu încetul a învățat limba.

Când a ajuns la examenul de Bacalaureat s-a înscris la concursul pentru Școala de Carabinieri.

„Părinților mei le-au trebuit cinci ani pentru a obține cetățenia italiană și au făcut-o pentru mine. Încă de mică am încercat mereu să rezolv problemele singură, dar lucrul cel mai frumos din lume pentru mine este să-i ajut pe ceilalți, iar munca de carabinier mi-a plăcut mereu tocmai din acest motiv.

Vreau să fiu aproape de oameni, să-i ascult, să le ofer siguranță chiar și în cele mai mici lucruri. Trebuie să avem visuri mărețe, iar eu sper ca într-o zi să intru la Academie (școala de ofițeri pentru carabinieri – n.r.) să lucrez la Nucleul Operativ sau la Nucleul Investigativ, sau poate la ROS (Raggruppamento Operativo Speciale în italiană, care se ocupă cu investigații atât în domeniul crimei organizate cât și în cel al terorismului – n.r.).

Dar trebuie să începem de la lucrurile simple. Am doar 20 de ani și uneori mă întreb: cum va putea un cetățean să mă ia pe mine drept punct de referință? Știu că această uniformă este o mare responsabilitate și voi face tot ce-mi stă în putință pentru a o purta cu onoare”, mai spune Georgiana Alice Darie, potrivit rotalianul.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.