Cum emigrezi in Noua Zeelanda

Daca esti interesat sa afli cum emigrezi in Noua Zeelanda, mai intai trebuie sa te asiguri ca intrunesti anumite conditii impuse de statul neo-zeelandez.

0
2202

Daca esti interesat sa afli cum emigrezi in Noua Zeelanda, mai intai trebuie sa te asiguri ca intrunesti anumite conditii impuse de statul neo-zeelandez.
Conditiile nu sunt riguroase, atata timp cat ai vechime in campul muncii, dar si cunostinta de limba engleza.
Urmatoarea etapa este obtinerea vizei, care difera in functie de perioada de sedere.

Potrivit capital.ro, varsta maxima a solicitantului vizei de emigrare este de 55 de ani. Cunostintele d elimba engleza pot fi dovedite printr-un test IELTS sau, in cazul in care candidatul a studiat si a lucrat intr-o organizatie in care se vorbeste aceasta limba, este necesar doar actul doveditor.
Reprezentantii Noii Zeelande apreciaza in mod deosebit vechimea in munca a solicitantilor vizelor de emigrare. Pentru fiecare an de vechime in munca se acorda 2 puncte, pana la un maximum de zece puncte.
Daca punctajul obtinut de un solicitant este cuprins intre 20 si 25 de puncte, se poate obtine o viza temporara cu drept de munca pentru 6 luni. Aceasta ofera posibilitatea obtinerii unui contract de munca in Noua Zeelanda.

Cum emigrezi in Noua Zeelanda. Viza Skilled Migrant

Aceasta viza de sedere e pentru profesionistii cotati. Lista profesiilor incluse in aceasta categorie o puteti gasite aici. Prioritatile vizei Skilled Migrant constau in faptul ca in aceasta pot fi „incluse” persoanele intretinute, adica, copiii emigrantilor nu vor trebui sa obtina separat o viza.

Aplicarea pentru o viza Skilled Migrant presupune doua etape:

  • Identificarea punctelor EOI, Expression of Interest (EOI) referitor la interesul pe care-l reprezinta calificarea persoanei.
  • Depunerea cererii. Pot aplica doar acei care au acumulat destule puncte la EOI. Ei primesc o invitatie speciala, care ar putea veni in termen de 6 luni de la oferirea informatiilor pentru EOI sau sa nu vina deloc. in acest caz, va trebui sa incepeti totul de la inceput.

Cum emigrezi in Noua Zeelanda. Viza Work to Residence

Aceasta viza este potrivita numai pentru acei care au deja o oferta de la un angajator din Noua Zeelanda in cazul in care compania care invita ofera de lucru full-time, venituri decente, precum si sa indeplineasca o serie de alte cerinte.

Work to Residence este eliberata pentru 30 de luni, iar detinatorii acesteia, care au lucrat timp de 2 ani, pot aplica pentru atribuirea statutului de rezident.
Viza Silver Fern

Scopul acestei vize pe termen scurt este de a atrage tinerii profesionisti in tara. Aceasta viza este, la rindul sau, de asemenea, de mai multe tipuri:

  • Silver Fern Job Search Visa —viza pentru cautarea unui loc de munca. Aceasta se elibereaza pentru 9 luni si poate fi obtinuta doar o singura data in viata. in fiecare an sint eliberate 300 astfel de vize.
  • Silver Fern Practical Experience Visa− viza pentru munca. Aceasta este eliberata pe termen de 2 ani, acelor detinatori de Silver Fern Visa, care si-au gasit cu succes locuri de munca. Totodata, solicitantii trebuie sa primeasca o oferta de munca pentru o perioada de cel putin 12 luni. Aceasta viza poate fi prelungita numai o singura data.

Cum emigrezi in Noua Zeelanda. Viza Essential Skills

Aceasta este o viza pe termen scurt, care este eliberata pentru o perioada de maxim 3 ani. Aceasta viza o pot obtine numai acei care au o oferta de munca. in acest caz, angajatorul trebuie sa dovedeasca faptul ca nu poate gasi specialisti in Noua Zeelanda, iar angajatul strain trebuie sa primeasca o evaluare adecvata a calificarii conform sistemului ANZSCO.

Cum emigrezi in Noua Zeelanda pentru studii

Emigratia cu ajutorul studiilor la o institutie de invatamint superior in Noua Zeelanda este a doua cale ca popularitate. Persoana este admisa la o institutie superioara de invatamint locala, primeste viza de student, iar dupa absolvire in calitate de specialist, deja o viza de lucru.

Pentru a obtine o viza de student, trebuie sa fiti inscrisi la n un program de studii cu durata de cel putin 3 luni. Perioada maxima de valabilitate a vizei – 4 ani.

(www.viza.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.