Salarii in agricultura in Danemarca. Sector banos

0
1094
Salarii in agricultura in Danemarca

Salarii in agricultura in Danemarca. Bursa de locuri de muncă în sectorul agricol scoate 100 – 150 de joburi la cules de căpşuni şi mazăre, cu contracte de 4-10 săptămâni.

Plata se va face pe normă sau pe oră. Plata pe oră este de minimum 14 euro brut. Norma este astfel planificată încât prin realizarea ei să fie atins nivelul de 14 euro brut pe oră. În zilele în care vremea nu permite munca, lucrătorii nu vor fi plătiţi. Salariile brute oferite sunt cuprinse între 1.440 și 1.740 de euro pe lună.

Se cere cunoaşterea limbii engleze la nivel minim. Totuşi, angajatorii danezi spun că dacă două persoane vin împreună la bursă şi doar una ştie engleza, au şanse mari de a fi selectate. Experienţa este un avantaj.

Salarii in agricultura in Danemarca

Angajatorii avertizează că munca solicită efort fizic, iar vârsta minimă a candidaţilor este 18 ani. Actele necesare pentru interviu sunt: paşaport valabil în UE, original şi copie, cartea de identitate, original şi copie, 1-2 poze paşaport, cazier judiciar, CV în limba engleză.

Contractul de muncă va fi trimis/înmânat înainte de a pleca în Danemarca. Doritorii pot participa la interviuri cu angajatorii în cadrul bursei organizate în localitatea Rm.Vâlcea. Angajatorii danezi recomandă ca cei interesaţi să completeze, înainte de interviu, o aplicatie on line în limba engleză

În ceea ce priveşte cazarea, pentru lunile mai-iunie si octombrie-decembrie aceasta este asigurată de angajator, contracost. Astfel lucrătorii vor plăti pentru cazare în jur de 125-200 euro pe lună. Pentru lunile de vară (iunie-august) lucrătorii trebuie să îşi aducă un cort pentru cazare. Angajatorul va asigura condiţii pentru menţinerea igienii lucrătorilor.

În plus, unii dintre angajați pot avea ocazia de a merge la o școală de agricultură, unde vor învăța lucruri practice despre creșterea porcilor, mulgerea vacilor, culturile agricole, oferirea de prim ajutor, prevenirea incendiilor, mașinile agricole sau despre tratamentele pentru animale. Studenții primesc și salariu pe perioada școlarizării, iar la final primesc o diplomă recunoscută internațional.

Salarii in agricultura in Danemarca

Plata muncii: plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut/kg + 12,5% alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislatiei daneze. Mai multe informații despre impozite aici.

Alte beneficii: cazarea se face în rulote; în camping sunt disponibile: bucătarie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Transportul dus-întors Romania-Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului.

Salarii in agricultura in Danemarca

Pentru transportul de la locul cazării la locul de munca sau pentru cumpăraturi, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană; opțional, lucrătorii pot să iși aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. Mai multe informații despre cazare și transport se gasesc aici.

Mod de aplicare: candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română sau în limba engleză, cu poza inclusă, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.