O româncă a fost lăudată de carabinierii din Padova pentru o faptă civică

0
487
FOTO: Carabiniei Padova
FOTO: Carabiniei Padova

Presa locală din provincia Padova scrie despre o româncă din micuța localitate Campodarsego, care a găsit pe o stradă un portofel în care se aflau 3.200 de euro, mai multe carduri de credit și un inel cu diamante.

Nu a stat prea mult pe gânduri și a mers la poliție și a predat portofelul. Carabinierii l-au identificat destul de repede pe proprietar. Este vorba despre un italian în vârstă de 51 de ani, proprietar al unui restaurant din zonă. Acesta a fost impresionat de gestul femeii și a ținut să-i mulțumească și să o invite alături de familie la o masă în restaurantul său.

Nu e prima dată când românii sunt dați exemplu pentru civismul lor. La sfârșitul anului trecut, un român a găsit 100 de euro în apropierea unui bancomat din localitatea Ravenna și a mers la Poliția Municipală pentru a-i preda, în speranța că va fi descoperit cel care i-a pierdut.

În timp scurt, oamenii legii au descoperit că o femeie îi pierduse, după ce tocmai făcuse o retragere de numerar de la bancomat. Cel mai probabil, cele două bancnote de 50 de euro i-au căzut. Polițiștii i-au dat banii înapoi, iar femeia i-a mulțumit românului care i-a găsit pentru gestul său.

În urmă cu o săptămână, o româncă stabilită în Italia a ajuns subiect în presa din Peninsulă după ce a restituit un portofel cu 4.000 de euro pe care îl găsise. Femeia, în vârstă de 40 de ani, a găsit portofelul într-un centru comercial din Milano.

Pe lângă bani mai erau acte și carduri bancare. Publicația Cronaca Ossona scrie că imediat ce a găsit portofelul cu bani românca s-a dus imediat la un echipaj de poliție și le-a spus ce s-a întâmplat.

Polițiștii l-au găsit pe bărbatul care își pierduse portofelul, iar acesta a fost recunoscător și a s-a bucurat că încă mai există generozitate printre oameni.

Gestul a fost apreciat și de reprezentanții autorităților locale din Milana, care au transmis că „a dat dovadă de onestitate și responsabilitate civică”, iar dacă „toți oamenii ar fi așa, lumea și Italia ar fi fantastice”.

În 2018, o româncă de 42 de ani, care locuiește la Roma de 17 ani, a găsit un portofel în care erau 2.000 de euro. Potrivit repubblica.it, Laura Maria Dudaș a găsit portofelul în timp ce se îndrepta spre cabinetul medical.

A sunat la poliție și în timp ce aștepta oamenii legii, a povestit presei că mai mulți trecători s-au oferit să ducă ei portofelul, însă nu a avut încredere. Portofelul îi aparținea unui cetățean egiptean, care avea un magazin în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.