Retete bucatarie italiana: penne cu pui Alfredo

0
227
Retete bucatarie italiana: penne cu pui Alfredo

Retete bucatarie italiana: penne cu pui Alfredo. Pastele rămân cel mai cunoscut ingredient din bucătăria italiană. În funcţie de formă şi dimensiune, italienii le numesc penne, spaghetti, fusili, rigatoni, farfale, gnocchi şi multe altele.

Dacă sunt şi umplute, atunci au cu totul alte nume, de pildă tortellini sau ravioli. Pastele sunt adesea servite cu sosuri italiene, făcute după reţete vechi.

Cea mai simplă reţetă de sos pentru paste este cea cu roşii, Însă există multe alte sosuri delicioase, de la pesto până la alfredo sau arrabiatta.

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 5 min
Timp de gatire: 25 min
Gata in: 30 min

INGREDIENTE

600 g piept de pui dezosat
2 căței de usturoi tocați mărunt
300-350 g smântână de gătit
3 linguri ulei de măsline
500 ml supă de pui/legume
250-300 g penne
250 g parmezan ras
sare și piper după gust
Pătrunjel proaspăt ras

MOD DE PREPARARE

Penne cu pui Alfredo – alegere ideală pentru o cină rapidă, sățioasă și delicioasă, pentru întreaga familie. În numai 30 de minute și doar cu 5 minute “furate” de timpul de preparare vă puteți așeza la masă.

Retete bucatarie italiana: penne cu pui Alfredo

Cel mai bun lucru la această rețetă? Aveți nevoie de un singur vas pentru a o prepara! Nu mai umpleți chiuveta de un milion de vase, ca de obicei, pentru un singur fel de mâncare. Să trecem la treabă!
Pregătiți un vas înalt, care să nu lipească, în care să încapă întreg preparatul. Tăiați puiul de pui în cubulețe. Asezonați-l cu jumătate de linguriță de sare și piper, după gust. Prăjiți cubulețele de pui în ulei de măsline, la foc mediu.

Retete bucatarie italiana: penne cu pui Alfredo

Nu trebuie să-l gătiți până la capăt. Va avea timp să se facă odată cu restul ingredientelor adăugate pe rând, după cum urmează.

Când puiul prinde culoare, adăugați usturoiul mărunțit și sotați-l 1 minut. Adăugați supa de pui/legume, smântâna și pastele nefăcute deasupra. Amestecați. Aduceți la fierbere. Acoperiți oala și lăsați să fiarbă înăbușit, la foc mediu spre mic. Asta pentru 15-20 de minute sau până când observați că s-au fiert pastele.

Luați de pe foc. Adăugați parmezanul ras, amestecați. Asezonați cu sare și piper, dacă mai este nevoie.

Presărați pătrunjel proaspăt pe fiecare porție în parte.

Vor ieși cam 4 porții de penne cu pui Alfredo din cantitățile de ingrediente date.
Dacă vă place sosul Alfredo și doriți să îl folosiți și în alte combinații, vă spunem și separat rețeta pentru el: rețetă sos Alfredo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here