Un român care a venit în țară din Marea Britanie a fost confirmat cu coronavirus

0
843
FOTO: TerriAnneAllen/Pixabay.com
FOTO: TerriAnneAllen/Pixabay.com

Un român care a fost la sfârșitul lunii februarie în Marea Britanie a fost confirmat cu coronavirus în România. Este vorba despre pacientul cu numărul 24, care acum este internat la Spitalul „Matei Balș” din Capitală.

Acesta povestește pe Facebook că a aflat din presă că este infectat și că a fost contactat de autorități după două ore.

„La ora la care scriu acest mesaj sunt internat la Victor Babeș cu diagnosticul confirmat de coronavirus. Am ajuns în urmă cu aproximativ 1 oră, după ce am așteptat ambulanța 12 ore.

Luni seară am făcut febra 39.2, iar medicii de la Matei Bals mi-au făcut și testul de coronavirus. Fusesem în Londra între 25-27 februarie, dar până zilele trecute Marea Britanie nu era considerată o zona cu risc. Prin urmare toată lumea a crezut că șansele de a fi infectat sunt minime. Inclusiv eu. M-am izolat la domiciliu în așteptarea rezultatului.

Rezultatul l-am aflat din presă. În jurul orei 17:30 am citit că: „Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș”.

Era o șansă bună să fiu cazul 7 din 10 martie. Însă pe mine nu mă anunțase nimeni nimic. Am sunat la toate numerele pe care le-am găsit și am vorbit cu toate persoanele despre care știam că ar putea avea chiar și o minimă informație. Voiam evident să aflu dacă într-adevăr era vorba despre mine.

N-am aflat nimic. După zeci de telefoane pe care le-am dat eu la toate numerele oficiale puse la dispoziție, am fost sunat la 2 ore după ce aflasem informația din presă. Mi s-a confirmat că sunt pozitiv și am fost informat că urmează să vină o salvare (acea “izoleta”) să mă preia.

Am așteptat 12 ore salvarea. În acest timp am vorbit sper cu toți oamenii cu care am fost în contact în ultimele 2 săptămâni. Le-am recomandat să ia legătura cu DSP, să sune la numărul 0800 800 358 sau la 112 în funcție de caz. Îmi doresc din tot sufletul ca toată lumea să fie în regulă”, scrie Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Acesta spune că are încredere în medici și că se va face bine.

„Deși în povestea mea de până acum am întâlnit multe probleme (pe o parte le-am enumerat) și multă lipsă de empatie din partea unor autorități, am încredere în medici și cred că aplicând măsurile corecte o să fie bine. Voi încerca să trimit feedback-ul meu cât mai detaliat către persoanele care pot schimbă ceva chiar și în al 11-lea? ceas.

Sunt multe lucruri care scârție când vorbim despre comunicarea cu pacientul, relația cu 112, relația cu autoritățile care se ocupă de problemă. Medicii și asistentele de la Matei Bals și Victor Babeș s-au comportat până acum exemplar. Au fost cu toții empatici și dornici să ajute.

Altfel, pare că parascovenia asta e mai contagioasă decât credeam. M-am gândit și eu: “N-o să fiu chiar eu afectat”. Nu sunt în măsură să dau sfaturi complexe despre coronavirus, dar stați în casă. Lucrați de acasă în măsură în care puteți. Aplicați tot ceea ce va îndeamnă medicii.

Protejați-i pe cei dragi. Mulți dintre cei care se ocupă de problemă par a fi buni profesioniști, dar la fel pare și că limitele sistemului sanitar sunt încercate la 29 de cazuri. Nu știu ce se va întâmpla dacă acest număr va crește. Și pare că va crește. Prin urmare, faceți orice că să evitați să vă îmbolnăviți voi sau să-i îmbolnăviți pe cei dragi.

Am vorbit deja cu cei din familie și cu prietenii. Ei sunt în izolare la domiciliu și o parte au făcut deja testele. Îi iubesc și sper să le fie bine.

Colegii mei de la 2Performant sunt toți în izolare la domiciliu. Îmi pare rău că i-am pus și pe ei și pe familiile lor în situația asta. Sper din toată inima să fie sănătoși pentru că asta e cel mai important. Sunt convins că se vor descurca de minune să ducă pentru următoarele săptămâni povestea mai departe și remote. #theshowmustgoon

Vor reveni ei cu detalii oficiale și alte informații în orele, zilele și săptămânile următoare. Mă voi întoarce și eu alături de ei măcar remote imediat ce sănătatea îmi va permite și voi avea acceptul medicilor.

Sper să-mi revin cât de repede și mă rog că toată lumea să fie bine. Însă nu cred că va fi așa dacă nu ia fiecare măsuri în momentul ăsta. #ACUM

Aveți grijă de voi și de ai voștri, Bogdan”, își încheie bărbatul postare de pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.