Obiceiuri de nunta in Anglia. Diferente mari

0
2057
Obiceiuri de nunta in Anglia

Obiceiuri de nunta in Anglia. Englezii sunt oameni care ţin la tradiţiile lor, drept urmare fiecare nuntă păstrează acel aer regal cu note vechi. Dacă te căsătoreşti pe teritoriul Angliei trebuie să ştii că sunt lucruri peste care doar aici o să dai. Ca de exemplu:

În Anglia există o ceremonie religioasă, ca şi cea civilă şi are aceeaşi forţă juridică.

Obiceiuri de nunta in Anglia

Tradiția rochiei albe nu este chiar atât de veche pe cât se crede și se pare că va ieși cam șifonată din Anglia secolului XXI, atâta vreme cât tot mai multe mirese aleg să poarte o altă culoare în cea mai frumoasă zi a vieții lor.

Ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat, ceva albastru?

O cerința comună în ceea ce privește pregătirile de nuntă în Anglia este ca mireasa să poarte în timpul ceremonialului ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru. Acest obicei exprimat în rime se referă la o serie de credințe tipic englezești, care au fost exportate și peste Ocean, câteva secole mai târziu. Rădăcinile se regăsesc în epoca victoriană când, purtate în această combinație, lucrurile aveau să aducă miresei mult noroc în nouă viață în care pășea.

Obiceiuri de nunta in Anglia

Obiectul vechi este legătura miresei cu familia și trecutul ei, în vreme ce obiectul nou reprezintă noua viață pe care o începea alături de nouă familie. Obiectul împrumutat trebuia să provină de la o femeie care deja avusese succes în mariaj și în acest mod transmitea din norocul său și noii mirese. Culoarea albastră reprezintă o suită de trăsături pe care orice viitoare soție trebuia să le aibă: credința, loialitate și puritate.

Mireasă și domnișoarele de onoare

Ceremonia începe cu o flower girl care împrăștie margarete de-a lungul drumului până la biserică, urmată de mireasă care este acompaniată de domnișoarele de onoare. Acestea poartă rochii similare că cea a miresei, o tradiție care ne duce la rădăcinile țării, că provincie a Imperiului Român.

În acele zile, haiducii răpeau mireasa în drumul ei spre biserică, iar rochiile domnișoarelor de onoare erau menite să țină departe făcătorii de rău. Tradiția se ține și în zilele noastre pentru a dezorienta pe oricare vrea ca nunta să nu decurgă bine.

Obiceiuri de nunta in Anglia

Amulete aducătoare de noroc

Miresele își coseau pe tivul rochiei amulete aducătoare de noroc, potcoavele de argint erau printre preferințe. Tot pentru noroc alte mirese puneau în buchet o potcoavă. Se mai consideră noroc și dacă un cosar săruta mireasă în drumul ei spre biserică.

Verigheta este tot o tradiție englezească. Regele Eduard al-VI-lea, care a domnit în secolul 15 a desemnat purtarea pe al treilea deget de pe mâna stânga a inelului de căsătorie în regatul lui. Cu toate că primele inele erau făcute din fier, în timp, verighetele din aur reprezentau avutul noii familii.

Obiceiuri de nunta in Anglia

O altă tradiție a ajuns în timpul nostru- mireasa ar trebui să pună o monedă în pantoful ei pentru bunăstarea noii familii. Această tradiție vine de la nunta prințesei Victoria de Anglia cu prințul Federico Guillermo de Prusia.

Mirele și mireasa sunt așteptați de un prieten la altar. Tatăl miresei conduce fata în biserică. O ceremonie de nuntă frumoasă este insotită de cântarea corului. Toți oaspeții știu exact programul strict pentru ceremonie și trebuie să se conformeze acesteia și să ia parte la ea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.