Un român a ajuns într-o baltă, în Germania. Conducea după indicațiile GPS-ului

0
559
FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Un român în vârstă de 23 de ani, care își conducea mașina prin localitatea Enkirch, din landul german Renania-Palatinat, a rămas blocat sub un pod, într-o baltă. S-a urcat pe capotă și așateptat ajutor din partea autorităților.

Potrivit Bild, tânărul nu era familiarizat cu zona și conducea cu ajutorul GPS-ului. Din câte se pare, datele sistemului de navigație nu ar fi fost actualizate și nu știa că zona de sub pod a fost inundată.

Potrivit jurnaliștilor germani, la sfârșitul săptămânii trecute a plouat, iar râul Moselle a ieșit din matcă și a inundat pasajul în care a rămas blocat tânărul. Presa din Germania spune că românul ar fi putut salva situația dacă dădea înapoi în momentul în care a văzut apa și nu înainta.

Un alt caz cu un șofer care nu a folosit corect GPS-ul a ajuns în presa din Germania. În primăvara acestui an, un bătrân din Marea Britanie a plecat din Newcastle cu gândul de a ajunge la Roma, la Vatican.

Însă acesta a setat greșit GPS-ul și a introdus o localitate din Germania. Acest a scris pe GPS „Rom” în loc de „Rome” și a ajuns la 1.500 de kilometri distanță de Vatican.

Când a ajuns în Rom, în nord-estul Germaniei, era șocat că nu vede niciun din celebrele construcții ale Vaticanului. Potrivit polițiștilor germani, era atât de uluit încât a uitat să tragă frâna de mână, mașina sa, un Jaguar, a luat-o la vale și s-a oprit fix în stâlpul care anunța șoferii că au intrat în mica localitate germană Rom.

Mai mult, pentru că a încercat să-și oprească mașina când a văzut că o ia la vale, bătrânul s-a accidentat și a fost dus la spital. Din fericire, rănile au fost ușoare și a fost externat după câteva zile.

FOTO: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.