Orase europene care trebuie vizitate: Roma, care sunt principalele atractii turistice

Roma, care sunt principalele atractii turistice. Capitala Italiei este una din cele mai romantice locatii ale Europei si este locul in care gasesti franturi de istorie si cultura la tot pasul.

0
1385

Roma este una din cele mai romantice capitale ale Europei si este locul in care gasesti franturi de istorie si cultura la tot pasul.
Desi e nevoie de mai mult de un weekend pentru a vizita toate obiectivele turistice, iata un top cu cele care ar trebuie sa aiba prioritate in vizita ta la Roma.

Roma, care sunt principalele atractii turistice: Fontana di Trevi

Un adevarat simbol al orasului, cu adevarat impunator si care infatiseaza statuia Zeului NeptunFontana di Trevi este locul care a ramas si in memoria cinefililor, gratie scenei din „La dolce vita” (1960), in regia lui Federico Fellini, in care actrita Anita Ekberg paseste cu eleganta in fantana.
Fontana di Trevi atrage milioane de turisti,iar legenda spune ca cei care arunca un banut aici, se va intoarce la Roma.

Roma, care sunt principalele atractii turistice: Foro Romano

Situat in spatele Altare della Patria, Forumul Roman adaposteste ruine antice si ramasite ale vechilor cladiri romane, cu adevarat impresionante. Forumul Roman a fost centrul vietii politice din Imperiul Roman. Odinioara, aici aveau loc procesiuni triumfale, alegeri si tot aici se reunea si Senatul.

Roma, care sunt principalele atractii turistice: Columna lui Traian

Columna lui Traian este un monument pe care turistii romani nu au voie sa il rateze. Ridicata intre anii 106-113 d.C, columna infatiseaza lupta dintre romani si daci. Monumentul onoreaza victoriile imparatului Traian in Dacia, iar o spirala de reliefuri este gravata imprejurul coloanei. Pe aceasta columna exista peste 2000 de personaje gravate. Scenele incep cu soldati romani care se pregatesc pentru razboi si se termina cu Dacii alungati de pe taramul lor de bastina.

Roma, care sunt principalele atractii turistice: Colosseumul

Un adevarat simbol al Italiei, Colosseumul are o structura imensa, ce masoara 188 m lungime, 156 m latime si 48 m latime. Cunoscut initial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Coloseumul era cea mai mare cladire a epocii. Imparatul Vespasian, primul din dinastia Flaviana, a inceput constructia Coloseumului in anul 72 d. Ch. Constructia a fost terminata in anul 80 d.Ch. la un an dupa moartea lui Vespasian.
Desi astazi este o ruina, Colosseumul ramane un obiectiv turistic spectaculos si care poate fi vizitat.

Roma, care sunt principalele atractii turistice: Vatican

Cea mai mica tara din lume, orasul Vatican, ocupa o suprafata de doar 0,44 km patrati, fiind centrul spiritual pentru milioane de credinciosi romano-catolici.
Orasul se afla la Roma si se poate ajunge la Vatican cu metroul.
Piata San Pietro din Vatican, privelistea din cupola Basilicii San Pietro, dar si Muzeul Vaticanului, acolo unde poate fi vizitata celebra Capela Sixtina, sunt doar cateva din punctele de interes pe care le ofera Vaticanul.
Desi este o locatie mica, obiectivele culturale sunt intalnite la tot pasul, iar daca doriti sa vizitati si Muzeul Vatican, rezervati-va o zi doar pentru acest loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.