Orase europene care trebuie vizitate: Budapesta, care sunt principalele atractii turistice

Orase europene care trebuie vizitate: Budapesta, care sunt principalele atractii turistice. udapesta este una din cele mai frumoase capitale europene, "oras la luminilor" si care impresioneaza prin arhitectura sa.

0
1161

Budapesta este una din cele mai frumoase capitale europene, „oras la luminilor” si care impresioneaza prin arhitectura sa. Fosta capitala a Imperiului Austro-Ungar se poate lauda cu o arhitectura aparte. Vechile influente si-au pus amprenta asupra locului, iar Dunarea care imparte orasul in doua (Buda si Pesta) ofera privelisti spetaculoase.

1. Castelul Buda

Castelul Buda este una din principalele atractii turistice din Budapesta. Situat pe Dealul Castelului, cladirea nu poate fi trecuta cu vederea. In trecut, era denumit Palatul Regal si acum  adaposteste peste 200 de camere si nu mai putin de 200 de muzee. Turistii ajung cel mai rapid aici cu „autobuzul castelului” (varbusz) cum mai este numit autobuzul care pleaca din strada Varfok si ajunge in varful dealului unde se afla castelul.

2. Podul cu Lanturi

Podul cu Lanturi este cu adevarat impresionant si, practic, leaga orasul vechi de cel nou, despartite de Dunare. Podul a fost construit de un scotian, Adam Clark, iar ambele capete ale podului sunt strajuite de cate doi lei din piatra. Daca doriti o plimbare pe acest pod, va recomandam la apus, datorita privelistii deosebite de care va veti bucura.

3. Croaziera pe Dunare

Dunarea este una din atractiile turistice din Ungaria, iar Budapesta este favorizata din acest punct de vedere. In fiecare zi, turistii merg in croaziere organizate pe Dunare. De aici, puteti admira orasul, va puteti delecta cu cina sau un pahar de vin. Preturile croazierelor pe Dunare pornesc de la 25 de Euro de persoana si pot depasi 60 de Euro pentru ambarcatiunile elegante si cinele in care se servesc feluri de mancare preparate de chefi renumiti. Experienta, insa, merita!

4. Biserica Matthias

Construita pe Dealul Castelului, Biserica Matthias ofera o arhitectura de tip baroc superba, iar acoperisul multicolor atrage atentia tuturor trecatorilor. Lacasul de cult a fost finalizat in 1269, dar, in timpul ocupatiei otomane, Biserica Matthias a fost transformata in moschee. Aceasta biserica este faimoasa si pentru ca aici au fost incoronati mai multi imparati ai Imperiului Austro-Ungar, inclusiv Imparatul Franz Joseph al Austriei impreuna cu sotia sa Elisabeta.

5. Centrele SPA

Budapesta are un renume care dateaza de aproape 100 de ani ca fiind „orasul bailor termale” sau „orasul SPA-urilor”. Budapesta se poate lauda cu cele mai multe SPA-uri si bai termale din lume. In Budapesta izvorasc nu mai putin de 118 izvoare termale, cu temperatura apei de la 21 la 78 de grade Celsius. Intre cele mai renumite bai termale publice de aici amintim Baile Termale Szechenyi, Baile Termale Gellert sau Baile Rudas sau Dandar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.