Apelul ambasadorului român în Italia pentru compatrioții din Peninsulă

0
619
FOTO: JoaquinAranoa/Pixabay.com
FOTO: JoaquinAranoa/Pixabay.com

Ambasadorul României din Italia, George Bologan, le-a transmis românilor din Peninsulă să se conformeze măsurilor impuse. Apelul vine după ce mai mulți români au încercat să evite regulile impuse pentru ieșirea din țară.

„Trebuie să subliniez. În Italia, sunt peste 1,2 milioane de cetăţeni români, care sunt înregistraţi, adică cu reşedinţă. Şi aceştia trebuie să respecte cu stricteţe deciziile şi rigorile legii italiene. La fel cum o facem şi noi. În acest moment, indiferent că avem un statut de diplomaţi sau nu, suntem absolut toţi la acelaşi nivel şi cu toţii trebuie să ne conformăm măsurilor pe care le-a impus statul de reşedinţă”, a declarat ambasadorul George Bologan, la Digi24.

Ambasadorul a mai adăugat că instituția pe care o conduce se focusează pe „o comunicare cu compatrioții noștri care au fost testați pozitiv” și să facă legătura între instituțiile sanitare din Italia și din România pentru verificarea informațiilor ca să nu se „propage şi mai mult, de această dată, o epidemie a panicii care pare că a pus stăpânire pe multe persoane”.

„Probabil e justificat pentru că oamenii sunt preocupaţi, e un fenomen nou pe care generaţia noastră nu l-a cunoscut. Probabil că cei mai în vârstă, care sunt şi cei mai expuşi, trecând printr-o perioadă cum a fost cea a, spre exemplu, a Războiului au mai multă responsabilitate.

Nu prin şmecherie şi nu prin arta talentului negativ şi nu prin modul în care unii încearcă să ridice ticăloşia la o virtute utilizabilă putem să rezolvăm o situaţie de acest gen. Aşa cum s-a spus, suntem responsabili unii de alţii. Putem să învăţăm din această lecţie ce înseamnă unitatea, ce înseamnă responsabilitatea. Şi cred că este important să nu ne supunem unor riscuri şi să tratăm cu superficialitate crezând că nu ne putem îmbolnăvi.

De iresponsabilitatea unora depinde, de-a dreptul, sănătatea şi chiar viaţa persoanelor dragi, bunici sau părinţi. Nu încercând să eludăm legea vom putea să blocăm propagarea coronavirusului”, a mai spus ambasadorul român în Italia.

Numărul de morţi de coronavirus din Italia a crescut dramatic, marţi – 168 de persoane infectate au murit, aducând bilanţul la 631 de morţi, o creştere de 36% într-o singură zi. Numărul total de cazuri în Italia, ţara europeană cel mai puternic lovită de coronavirus în Europa, a crescut la 10.149 de la 9.172, o creştere de 10,7%. Datele arată şi că 1004 persoane s-au vindecat, iar 877 se află la terapie intensivă.

FOTO: JoaquinAranoa/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.