Spania. Buletin expirat. Cum il refaci

0
1583
spania. buletin expirat

Spania. Buletin expirat. Cum il refaci fara sa vii in tara, in cazul expirarii, furtului, pierderii, deteriorarii, sau schimbarii numelui dupa casatorie/divort.

Pentru cei care nu vor sa vina in Romania pentru formalitatile de schimbare a unui buletin expirat am intocmit o lista cu toate cele necesare pentru a putea face totul prin intermediul Ambasadei Romaniei in Spania. Iata care sunt actele pe care ti le vor cere si care sunt demersurile:

Documente necesare:

1.Pasaportul valabil/Cartea de identitate romaneasca
2. 6 fotografii

Pentru reinnoirea cartii de identitate, cetatenii romani aflati in Spania au la dispozitie urmatoarele variante:

Reinnoirea cartii de identitate prin procura intocmita la oficiul consular. Aceasta se poate solicita cu maximum 6 luni inainte de expirarea cartii de identitate/buletinului. Procura se intocmeste in baza unui document de identitate romanesc valabil (carte de identitate, adeverinta provizorie de identitate, pasaport electronic simplu/temporar.

In cazul in care nu mai sunteti in posesia unui act de identitate romanesc valabil, vi se va intocmi mai intai un Titlu de Calatorie, in baza caruia se va intocmi procura speciala pentru cartea de identitate.

 

 

Spania. Buletin expirat. Documente necesare:

documentul eliberat de autoritatile statului de resedinta din care sa rezulte motivul intemeiat (boala, studii, etc.) pentru care nu se poate deplasa in tara.
cererea pentru eliberarea actului de identitate;
certificatul de nastere, original si copie;
documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original si copie;
declaratia unuia dintre parinti ori a unei terte persoane, din care sa rezulte faptul ca identitatea declarata in cererea de eliberare a actului de identitate, coroborata cu imaginea preluata ori cu fotografia atasată cererii, apartine solicitantului;
fisa cu impresiunile decadactilare ale solicitantului realizata de unitatea de politie de la locul de domiciliu sau resedinta al solicitantului;
chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate – de 7 lei;
6 fotografii 3/4 recente ale minorului

Pentru mai multe informatii acceseaza site-ul Ambasadei Romaniei in Spania, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.