Obiceiuri de nunta in Suedia. Traditii bizare

0
1595
obiceiuri de nunta in suedia

Obiceiuri de nunta in Suedia.  Cei care nimeresc la o nuntă în Suedia, trebuie să se obișnuiască să respecte unul dintre cele mai amunzante obiceiuri de nuntă. De fiecare dată când mirele sau mireasa se ridică de la masă pentru a merge la toaletă, partenerul este sărutat de invitați. Ne întrebăm câți miri se abțin doar pentru ca proaspăta soție să nu fie sărutată de toți bărbații de la masă… de nenumărate ori?

Obiceiuri de nunta in Suedia

Monedele-talisman ale miresei din Suedia Miresele din ţările nordice îşi pun la încălţări metale preţioase. Socrul mic îi dă miresei o monedă de argint pe care o introduce în pantoful stând, în timp ce soacra mica, o monedă de aur, pentru pantoful drept. Se crede că în acest fel părinţii se asigură că fiica lor nu va avea niciodată probleme financiare.

Spiritele rele ce bântuiau văzduhul şi aduceau ghinion tânărului cuplu erau ţinute la distanţă de către domnişoarele de onoare ale miresei care purtau în braţe ierburi picante, dar şi unele urât mirositoare. Astăzi le-a luat locul acestor primitive obiceiuri buchetul de mireasă din flori frumos mirositoare, dar care au acelaşi rol – să alunge spiritele rele.

Vine mireasa… şi mirele. Obiceiuri de nunta in Suedia

În timpul ceremoniilor de nunţi suedeze tatăl nu merge alături de fiica lui la altar, un obicei din America de Nord. Mai degrabă, acest lucru este făcut de către mire. Suedia  promovează egalitatea, iar în acest context, tatăl este declarat a fi prea patriarhal.

Superioritatea nevestei.  Obiceiuri de nunta in Suedia

In Suedia anului 1835, existau mici trucuri care asigurau superioritatea nevestei:

  • Mireasa trebuie sa vada mirele inainte ca acesta sa o vada pe ea.
  • In timpul ceremoniei, mireasa trebuie sa isi tina piciorul in fata mirelui.
  • Dupa ceremonie, aceasta trebuie sa fie rapida si sa se aseze pe scaun inaintea mirelui.
  • Mireasa trebuie sa scape ceva pe jos si sa faca ca acest lucru sa para un accident. Apoi, mirele se apleaca sa ridice obiectul ca simbol al devotamentului pe tot parcursul casatoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.