Deschidere firma in Anglia. Tot ce trebuie sa stii despre societatea cu raspundere limitata – LTD

0
1246
deschidere firma in Anglia

De ce deschidere firma in Anglia? Potrivit statisticilor, aici exista cea mai mica birocratie din Europa, fiscalitate mica, iar micii intreprinzatori(indiferent de nationalitate) sunt incurajati. Firmele au scutire de TVA de pana la 80.00 de lire sterline, impozitul pe venit poate fi cuprins intre 0 si 20%, TVA poate fi de 20%, dar si de 5%, CAS angajator intre 0 si 13,8%, CAS angajat de la 0 la 12%, impozit pe venit 20% , impozit pe dividende 0% pentru nerezidenti si 6,50% pentru rezidenti. In Marea Britanie, spre deosebire de Romania, este posibila infiintarea unei societati comerciale online, in doar cateva minute.

Romanii care intentioneaza sa se mute sau au resedinta in Marea Britanie si isi doresc sa fie proprii lor angajati, au dreptul legal sa isi deschida firme private pentru a desfasura diverse afaceri.

Primul pas pe care un intreprinzator il are de facut este sa inregistreze firma la Companies House. O cerinta este ca noua firma sa aiba cel putin un director in functie. De asemenea, trebuie sa stiti numele si adresa firmei, statutul companiei, sa aveti un actionar si sa specificati in acte cum sunt impartite actiunile intre proprietari.

Deschidere firma in Anglia – LTD – Limited – societate cu raspundere limitata

Firma LTD, societatea cu raspundere limitata poate fi usor inregistrata de catre oricine. Este tipul de firma privata cel mai des intanit, asta deoarece nu necesita multe resurse precum: timp, dosare stufoase, bani.

Cel mai simplu mod de a infiinta o firma LTD este sa complectati formularele disponibile pe site-ul Companies House si sa le transmiteti online. O veste buna pentru aceia dintre dumneavostra care nu au timp este ca acest serviciu este disponibil non-stop, sapte zile pe saptamana. Cat despre costuri, trebuie platita o taxa pentru inregistrarea unei societatii online, care este in jurul valorii de 15 lire sterline.

Firma va fi inregistrata la Registrul Societatilor Comerciale-Companies House. Certificatul de inregistrare atesta ca societatea este inregistrata corect si toate formalitatile sunt indeplinite. De acum puteti incepe afacerea!

Informatii utile

  • Aveti grija cand alegeti numele companiei, nu integrati nume ,,sensibile” precum Bank, England, nume care sugereaza o organizatie guvernamentala sau care seamana cu al altei companii. Autoritatile britanice vor verifica temeinic!
  • Detalii legate de firma LTD: www.gov.uk/browse/business/limited-company.
  • La maxim 3 luni de la inceperea activitatii trebuie sa trimiteti informatii despre noua afacere la HMRC. Aici va trebui sa furnizati date despre: ce urmeaza sa faceti, adresa, numarul de inregistrare al companiei, numele, salarii pentru angajatori, inregistrare in scopuri TVA, impozit pe venit, asigurare nationala, taxe de credit, plata HMRC, actele constitutive ale societatii.

Deschidere firma in Anglia – acte constitutive firma LTD

  • Memorandum of association – act constitutiv al societatii. Prin acest document fondatorii aproba acordul de a infiinta societatea, conform Legii societatilor comerciale din anul 2006, si fiecare se obliga sa achizitioneze macar o actiune a societatii. Actul este disponibil online pe Companies House si nu va trebuie semnatura, doar cateva date legate de identitate.
  • Articles of association – statutul societatii. Aici sunt introduse date precum: normele de functionare ale societatii, administratorii, drepturile si obligatiile actionarilor. Poate fi completat pe site-ul Companies House, forma standard sau poate fi redactat de catre un specialist. Acest formular este ideal pentru start-up-uri.
  • Formularul IN01 – este disponibil, de asemenea, pe Companies Hous, gratuit. Acesta contine date despre: denumirea societatii ( puteti verifica daca exista alt nume identic cu al vostru pe Companies House); tipul societatii(in acest caz, cu raspundere limitata), sediul social, de specificat daca firma va functiona in conformitate cu statulul standard sau potrivit statutului redactat special, infprmatii despre directori (varsta minima 16 ani), informatii desore secretara, capital social.

Toate afacerile pe teritoriul Marii Britanii trebuie sa aiba asigurare de afaceri. Link-uri utile catre puteti gasi pe BIBA – British Insurance Brokers Association.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.