Statiuni balneare din Romania in care chiar merita sa mergi

0
3466
Statiunea Baile Herculane este cunoscuta pentru un bioclimat sedativ de curatare si pentru apele minerale termale bicarbonate

Romania se numara printre tarile care se bucura de multe zone cu ape termale si izvoare minerale, in care turistii se pot relaxa sau pot veni pentru tratamente. Daca vrei sa petreci un concediu linistit, inconjurat de un peisaj de poveste, o statiune balneara ar fi o excelenta alegere.

Iata care sunt cele mai populare statiuni balneare din Romania:

1. Baile Herculane

Statiunea Baile Herculane este situata pe valea Cernei, in judetul Caras-Severin, si este perfecta pentru un concediu de relaxare si odihna. Ca sa ajungi la Baile Herculane, trebuie sa mergi pe DN6 (E70).

Zona este cunoscuta pentru un bioclimat sedativ de curatare si pentru apele minerale termale bicarbonate, cloruro – sodice si usor sulfuroase. Daca suferi de afectiuni reumatismale precum poliartrita reumatoida, spondiloza anchilozanta, reumatism cronic, reumatism degenerativ si alte afectiuni ale aparatului locomotor, este timpul sa petreci cateva zile in aceasta statiune.

De asemenea, aici se trateaza inclusiv afectiuni neurologice periferice si centrale, boli endocrine si metabolice, afectiuni respiratorii sau boli dermatologice. Daca ai nevoie de tratament, trebuie sa stii ca preturile pornesc de la 70 de lei/persoana pe zi.

Statiunea Baile Felix este cunoscuta pentru temperatura ridicata a apelor termale

2. Baile Felix

Statiunea Baile Felix este situata in nord – vestul Romaniei, la o altitudine de 140 de metri in Campia Crisurilor, aflandu-se in zona de contact cu dealurile si muntii Padurea Craiului.

Pentru a ajunge la Baile Felix, trebuie sa mergi pe E60 in directia Bucuresti – Oradea, iar apoi pe E66.

Statiunea este cunoscuta pentru temperatura ridicata a apelor termale (aproape 50 de grade Celsius).

Apele oligominerale hipertermale, bicarbonate, calcice, silicioase si suflate, precum si bioclimatul sedativ de curatare sunt benefice pentru sanatate.

La Baile Felix pot fi tratati oamenii care sufera de afectiuni inflamatorii, cronice sau degenerative ale aparatului locomotor (poliartrita reumatoida, spondiloza anchilozanta), dar si boli neurologice, boli ginecologice, boli endocrine metabolice sau de nutritie si boli profesionale.

Daca vrei un sejur la hotel cu baza de tratament proprie, trebuie sa stii ca preturile pornesc de la 90 lei persoana/zi.

Statiunea Borsec se remarca prin calitatea apelor minerale din zona

3. Borsec

Statiunea Borsec se afla in judetul Harghita si se remarca prin calitatea apelor minerale din zona. Cei care vor sa ajunga in aceasta statiune trebuie sa mearga pe DN1, E60 si E578 cu trecere prin Brasov si Miercurea Ciuc.

La Borsec pot fi tratate persoanele care se confrunta cu boli cardiovasculare, precum insuficienta cardiaca, varice, hipertensiune sau insuficienta mitrala, dar si cei care au boli endocrine, boli digestive, tulburari renale, boli ale aparatului urinar, boli dermatologice, boli metabolice si de nutritie.

Preturile la cazare pornesc de la 60 lei/camera.

Statiunea Covasna se afla la o altitudine de 564 de metri

4. Covasna

Statiunea Covasna este situata la contactul Muntilor Vrancei cu Depresiunea Barsei, la 60 km de Brasov, si se afla la o altitudine de 564 de metri. Este considerata statiunea numarul 1 din Transilvania in tratarea afectiunilor de inima.

Ca sa ajungi la Covasna, trebuie sa mergi in directia Bucuresti – Brasov – Covansa pe E60 si apoi pe DN 11.

Cunoscuta ca statiunea celor 1000 de izvoare, in Covasna se trateaza bolile de inima, insuficienta mitrala si aortica, cardiopatie ischemica ori hipertensiune arteriala.

Un sejur de tratament porneste de la preturile de 95 lei/zi la hotel de 2*.

Statiunea Calimanesti Caciulata este recomandata de aerul ionizat negativ

5. Calimanesti – Caciulata

Statiunea Calimanesti – Caciulata se afla in judetul Valcea, la doar 18 km de Ramnic, si este situata la o altitudine de 280 de metri in depresiunea Jiblea – Calimanesti.

Cei care pleaca din Bucuresti trebuie sa urmeze A1 pana la Pitesti, apoi E81 prin Ramnicu Valcea.

Statiunea este recomandata de aerul ionizat negativ, bioclimatul sedativ cu un indice de stres cutanat de 10 si indice de stres pulmonar de 25, dar si datorita izvoarelor sale minerale clorurate, bromate, sulfuroase cu magneziu, calciu si sodiu.

Aici se trateaza afectiunile tubului digestiv, precum gastrita cronica, constipatia cronica, dischinezie biliara, hepatita cronica sau pancreatita cronica si afectiuni ale aparatului locomotor. De asemenea, in aceasta statiune pot veni cei care sufera de boli ORL, afectiuni respiratorii si tulburari metabolice si nutritionale.

Daca doresti un sejur pentru tratament, este important sa stii ca preturile pornesc de la 110 lei persoana/zi la hotel de 2*.

Sursa: http://blog.hotelguru.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.