In ce domenii lucreaza romanii din Anglia

In ultimi ani, tot mai multi romani au ales sa lase Romania pentru salariile mult mai mari si platite in lire sterline din UK. Potrivit unui sondaj de opinie realizat in 2017, peste 230.000 de romani lucreaza in Marea Britanie. Iata in ce domenii lucreaza romanii din Anglia.

0
1427

In ultimi ani, tot mai multi romani au ales sa lase Romania pentru salariile mult mai mari si platite in lire sterline din UK. Potrivit unui sondaj de opinie realizat in 2017, peste 230.000 de romani lucreaza in Marea Britanie. Iata in ce domenii lucreaza romanii din Anglia:

In ce domenii lucreaza romanii din Anglia: depozite, retail sau restaurante si hoteluri

Romanii sunt extrem de cautati de catre angajatori englezi pentru posturi in mai multe centre de distributie. Angajatul care ocupa acest tip de post trebuie sa transporte produsele din depozit spre zonele de prelucrare a comenzilor. Apoi, urmeaza impachetarea produselor si expedierea lor.
Astfel de joburi sunt tentante pentru romani, mai ales ca nu experienta anterioara nu reprezinta un criteriu.
Un alt domeniu in care lucreaza foarte multi romani este cel de restaurante si hoteluri. Posturile ocupate de acetsia sunt cele de receptionieri, majordomi, ospatari, barmani, ajutor de bucatari, bucatari, spalatori de vase, cameriste sau asistent de vanzari.

In ce domenii lucreaza romanii din Anglia: IT-istii romani, apreciati de angajatorii englezi

Nu doar locurile de munca ce nu implica calificare profesionala sunt ocupate de romani.
Specialistii in IT au reusit sa ii impresioneze pe englezi, care platesc bani grei pentru a angaja un roman expert in IT sa lucreze la el in companie.
Fie că e vorba de un simplu IT support sau de alte specializari ce necesita cunoasterea mai multor programe, romanii trec cu brio de interviurile de angajare.
Mai mult, multi dintre romani primesc oferte de angajare din Anglia, inca de pe bancile facultatii.

In ce domenii lucreaza romanii din Anglia: peste 2000 de medici romani in sistemul sanitar

Conform datelor de la General Medical Council (echivalentul Colegiului Medicilor din Romania), la data de 4 aprilie 2016 erau inregistrati in Marea Britanie 2.463 de medici calificati in universitati din Romania, potrivit euro-health.ro
Cifra a crescut, dat fiind ca anual tot mai multi medici aleg sa plece in strainatate, din cauza salariilor mici din Romania.
Un medic cu doi ani de experienta ajunge sa fie platit cu suma de aproape 10.000 de euro pe luna intr-un spital din Anglia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.