Cele mai frumoase orase mici din Italia. Ce sa vizitezi intr-un weekend liber

0
2502
Intr-un weekend petrecut in Italia, vei putea vizita multe orase mici, cu peisaje de poveste

Italia este o tara frumoasa, iar asta o stie toata lumea, insa majoritatea turistilor viziteaza doar orasele celebre, precum Roma, Florenta, Milano sau Venetia. Daca vrei sa vezi si alte colturi minunate ale Italiei, te poti ghida dupa lista pe care am pregatit-o noi cu cele mai frumoase orase mici.

Trebuie sa stii ca multe dintre ele se afla la o distanta mica de marile orase, asa ca le vei putea vizita intr-un weekend liber.

Atrani

Acest oras se afla pe Coasta Amalfi si este suspendat pe niste stanci, privelistea fiind inedita! In Atrani, vei vedea multe peisaje pitoresti si te vei putea bucura de o masa delicioasa la restaurantele traditionale.

Atrani este suspendat pe niste stanci

Saluzzo

Saluzzo este un oras medieval, situat in apropiere de Torino. Principalele obiective din Saluzzo sunt: La Castiglia, un castel medieval din secolul al XIV-lea, Catedrala din Saluzzo si Casa Cavassa, un palat renascentist transformat in muzeu.

Saluzzo este un oras medieval

Collodi

Collodi, numit si satul lui Pinocchio, este situat in regiunea Toscana. Daca ai ajuns in acest orasel, trebuie neaparat sa mergi in Parcul Pinocchio, un loc care este dedicat cunoscutei marionete.

Collodi este numit satul lui Pinocchio

Castelluccio

Orasul este situat în regiunea Umbria, fiind asezat la cea mai mare altitudine (1452 m) din Muntii Apenini. Vei putea vedea intr-o parte a orasului muntii acoperiti de verdeata, iar in cealalta parte, campiile de maci si violete. Castelluccio este locul perfect pentru odihna si relaxare.

Castelluccio este asezat la cea mai mare altitudine (1452 m) din Muntii Apenini

Alberobello

Situat in regiunea Puglia, la mai putin de 65 de kilometri de Bari, Alberobello este un oras spectaculos. Aici ai ocazia sa vezi cele mai frumoase trulli (casute din piatra care au un acoperis conic).

Alberobello este situat in regiunea Puglia

Belluno

Belluno este situat in partea de nord a Italiei, la aproape 100 de kilometri de Venetia. Este un oras alpin care are un centru istoric fascinant, cu multe cladiri renascentiste.

Belluno este un oras alpin

Cefalù

Cefalù, un orasel situat pe coasta de nord a Siciliei, te va surprinde cu peisajele sale de poveste. Orasul se afla la mai putin de 100 de kilometri de Palermo.

Cefalù se afla pe coasta de nord a Siciliei

Sursa: alistmagazine.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.