Un sportiv român candidează la alegerile locale dintr-un oraș german

0
498
FOTO: Andrei Kaiser
FOTO: Andrei Kaiser

Andrei Kaiser, în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Baia Mare, va candida pentru un post de consilier la alegerile locale din 15 martie, la Burglengenfeld, o localitate din Bavaria. Andrei, care este și antreprenor, a ajuns în Germania datorită sportului. A început să facă sport de performanță la Baia Mare.

„Disciplina mea a fost proba de marș, singură disciplină unde prin muncă multă disciplină și pasiune rezultatele s-au arătat foarte strălucitoare: multiplu campion național în probele de 3/5/10 și 20 km marș.

Cea mai valoroasă medalie am câștigat-o la campionatele balcanice din Grecia în 1998 la proba de 10 km marș”, spune Andrei Kaiser, potrivit ziarulromanesc.de.

În 2003, cu ajutorul unei familii din Satu Mare s-a legitimat la Clubul Sportiv TV Burglengenfeld și așa a ajuns în Germania. Până acum a cucerit la campionatele bavareze și naționale ale Germaniei peste 25 de titluri.

Este căsătorit și are doi copii care se pare că au moștenit pasiunea pentru sport. Băiatul joacă fotbal la SSV Jahn Regensburg, iar fiica face scrimă.

În consiliul local va cadida pentru un loc din cele 24. „Menționez ca particip la alegeri ca cetățean român – european, nu am cetățenia germană. Orașul  Burglengenfeld are o populație de circa 15.000 de locuitori, dintre care circa 10% cetățeni români, inclusiv cei cu cetățenie germană. Particip mereu la evenimentele care sunt organizate de asociații românești sau care au legătură cu România.

Dar legat de subiectul reprezentativității pe plan local, dacă voi fi ales, voi fi un reprezentant pentru toți locuitorii orașului Burglengenfeld, indiferent de rasă, naționalitate sau culoarea pielii!”, a mai precizat Andrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.