5 reguli de circulatie in Belgia

0
2509

Belgia este una din tarile cu infractionalitate redusa, iar aici regulile sunt pe masura si care vin de multe ori la pachet cu amenzi usturatoare. Daca lipsa centurii sau circulatia pe banda destinata autobuzului va poate costa 50 de euro, iata ca o amenda pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului ajunge la 150 de euro.

Iata 5 reguli de circulatie in Belgia esentiale

Circulatia auto se efectueaza pe partea dreapta a drumului

Astfel, vehiculele care vin din partea dreapta beneficiaza de prioritate chiat si atunci cand acestea intra pe sensul principal de mers de o strada secundara.

5 reguli de circulatie in Belgia: Limita de viteza

  • In zonele construite: maximum 50 km / h
  • Pe drumurile extraurbane: 90 km / h
  • Pe autostrazi si sosele duble cu sensuri separate: 120 km / h
  • Viteza minima pe autostrazi: 70km / h.

5 reguli de circulatie in Belgia: Nivelul de alcoolemie permis

Nivelul maxim permis de alcool in sange este de 0,49 la mie. In cazul in care nivelul de alcool in sange este intre 0,5 si 0,8 la mie, amenda este de 150 de euro pe loc si se aplica o interdictie de a urca la volan pentru urmatoarele 3 ore.
Pentru o alcoolemie de 0,8-1,5 la mie, amenda pe loc este de 550 de euro si interdictie de a urca la volan pentru cel putin 6 ore.
Pentru o alcoolemie de peste 1,5 la mie, automat se incepe urmarirea penala, permisul se suspenda pentru o perioada de pana la 5 ani, iar amenda este de pana la 12.000 de euro!

5 reguli de circulatie in Belgia: Echipamente obligatorii

Orice sofer trebuie sa detina o vesta reflectorizanta, dar si un triunghi reflectorizant. In Belgia, detectoarele si aparatele antiradar sunt interzise

5 reguli de circulatie in Belgia: Asigurarea

In Belgia, cartea verde este obligatorie si orice vehicul trebuie sa fie asigurat. Soferii care nu respecta aceasta regula si sunt prinsi in fapt, risca sa ramana fara autoturism, deoarece politia poate confisca un vehicul neasigurat.

Pentru mai multe informatii puteti accesa Institutul Belgian pentru Siguranta Drumului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.