Alegeri în Diaspora. Câteva secții de votare au fost mutate

0
524

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au anunțat că au trimis solicitări către Autoritatea Electorală Permanentă pentru modificarea adreselor unor secții de votare din străinătate.

Astfel, în Germania, secția de votare 178 din Leipzig a fost mutată pe Burgplatz 1 (intrarea prin strada Markgrafen nr. 3), 04109 Leipzig. Autoritatea locală din Leipzig au notificat misiunea diplomatică asupra faptului că respectiva locație în care s-au organizat alegerile în primul tur nu mai este disponibilă.

În Marea Britanie, a fost mutată una dintre cele două secții care au funcționat la Plymouth în turul 1. Propunerea este fundamentată pe constatarea unui flux foarte mare de alegători la unica secție de votare din Londra/Edgware (cea mai solicitată, practic, dintre secțiile de votare din străinătate), la primul tur al alegerilor (cu o prezență de 7264 alegători), comparativ cu afluența relativ redusă înregistrată la cele două secții din Plymouth (la primul tur de scrutin înregistrându-se un număr total de 792 votanți la ambele secții).

Prin relocarea propusă se urmărește, astfel, crearea condițiilor necesare pentru optimizarea și eficientizarea procesului de gestionare a fluxurilor anticipate de votanți în cele două circumscripții, la cel de-al doilea tur al alegerilor.

Subliniem că persoanele care vor dori să-și exercite dreptul de vot în Plymouth, o vor putea face, și la turul al II-lea, la secția nr. 579, care va continua să funcționeze la aceeași adresă ca și la turul I, respectiv: Pilgrim Church, St. Levan Road Plymouth, PL2 3AE. În ceea ce privește noua adresă a secției de votare nr. 578, aceasta este The Hive London, Camprose Avenue, Londra, HA8 6AG.

În cazul secției 734, din Madridejos, Spania, MAE anunță că locația utilizată la primul tur al alegerilor prezidențiale nu mai corespunde standardelor de siguranță necesare desfășurării în condiții optime a activităților specifice votării, ca urmare a deteriorării plafonului locației și a unor defecțiuni ale sistemului de încălzire. Întrucât aceste aspecte nu pot fi remediate în timp util, secția va fi relocată la următoarea adresă: CEIP SANTA ANA – Salón de Actos, Calle Ruiseñor, nr. 1, 45710 Madridejos.

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește că votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale în cadrul celor 835 de secții organizate în străinătate se desfășoară pe parcursul a trei zile: vineri, 22 noiembrie 2019, în intervalul orar 12.00 – 21.00, și sâmbătă (23 noiembrie) și duminică (24 noiembrie) în intervalul orar 07.00 – 21.00.

MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor aflați în străinătate pe durata celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale de a se prezenta la vot pe durata celor trei zile (vineri, sâmbătă și duminică) pentru a evita aglomerarea în ultima zi”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.