Primul caz de coronavirus în România

0
495
FOTO: 422737/Pixabay.com
FOTO: 422737/Pixabay.com

Miercuri seară, autoritățile din România au confirmat primul caz de infecție cu noul coronavirus. Ministrul Sănătății, Victor Costache, și secretarul de stat Raed Araft, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în aceeași casă cu persoana infectată mai sunt 7 persoane, însă toate au fost testate, iar rezultatul a fost negativ.

Bărbatul infectat are 25 de ani și ar fi intrat în contact, săptămâna trecută, cu un italian în vârstă de 71 de ani, care acum este internat într-un spital din Rimini, fiind confirmată infecția cu noul coronavirus. Italianul, care este căsătorit cu o româncă, venise în țară pentru a-și vizita rudele din Gorj, la o partidă de vânătoare și pentru afaceri.

„Suntem din păcate în situația să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian, avem primul caz infectat cu COVID-19 de pe teritoriul României. Imediat ce va ajunge la București va intra în schema de tratament și sperăm să avem rezultate bune”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Pacientul este în stare bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm, a mai spus ministrul Costache.

„Pacientul este într-o stare bună, nu prezintă febră, tuse, nu prezintă simptome. Pentru că este pozitiv, el va fi transferat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospecială cu izoleta pregătită, sunt deja plecați de la Craiova pentru preluarea persoanei de la domiciliu și transportul ei până la „Matei Balș”.

În casa respectivă mai sunt 7 persoane, toate au fost testate negativ. Având în vedere că persoana testată pozitiv și este un contact direct, toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază, li se vor asigura toate nevoile, dar nu vor putea pleca de acasă.

După 14 zile vor fi testați. Dacă apar simptome, atunci se testează și dacă este pozitivă va fi testată la spital.

Transportul se va face în condiții de siguranță, dar nu este un transport de urgență. Ne interesează să se facă corect și în siguranță, pentru că bolnavul este în stare bună. Se respectă o procedura corectă. La sosire va fi predat pacientul iar mașina va fi dezinfectată și se va întoarce la Dolj”, a precizat Raed Arafat.

FOTO: 422737/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.