Cum iti iei permis de conducere pentru taxi in Anglia

Daca iti place sa te afli la volanul masinii, ai o orientare buna in spatiu si esti in cautarea unui job nou, iata cum iti permis de conducere pentru taxi in Anglia.

0
3670

Daca iti place sa te afli la volanul masinii, ai o orientare buna in spatiu si esti in cautarea unui job nou, iata cum iti permis de conducere pentru taxi in Anglia.
Meseria de taximetrist in Anglia nu este una usoara, insa vine la pachet cu multe avantaje financiare.
Soferii de taxi care lucreaza in medie 40 de ore pe saptamana, in zonele centrale, castiga si peste 19.000 de lire pe an.

Cum iti iei permis de conducere pentru taxi in Anglia: „black cabs” si „minicabs”

In Marea Britanie, exista doua tipuri de taxiuri: black cabs , de culoare neagra, cunoscute si cu denumirea „hackney carriage” si minicabs, cele galbene. Diferenta dintre cele doua este ca daca vrei sa devii sofer pe „hackney carriage” ai nevoie de o licenta, un autoturism si o asigurare corespunzatoare, in timp ce soferii de minicabs pot transporta pasagerii fara licenta si chiar cu masinile proprii, potrivit angliamea.ro.
Daca doriti sa lucrati pe un taxi negru, acolo unde beneficiile financiare sunt mai mari, va trebui sa va inscrieti din timp pe o lista de asteptate, la una din companii, deoarece numarul ofertelor de angajare poate deveni limitat.

Cum iti iei permis de conducere pentru taxi in Anglia: ce conditii trebuie sa indeplinesti

Daca vrei sa fii taximetrist in Anglia trebuie sa ai 21 de ani impliniti si sa detii un permis de conducere.
Citeste AICI mai multe detalii despre cum poti obtine permisul de sofer in Anglia.
Alte doua conditii importante au legatura cu cazierul(care trebuie sa fie curat) si cu un certificat medical care sa ateste ca nu aveti probleme de sanatate, care v-ar putea afecta condusul. Persoanele care sufera de epilepsie, diabet zaharat (si dependenti de insulina), probleme cu inima sau orice alta boala progresiva cu handicap mintal, vedere slaba, nu pot sa conduca un taxi.
Cei care doresc sa obtina licenta de taxi, trebuie sa se adreseze la: The Public Carriage Office
Aici, trebuie sa se prezinte pasaportul, permisul de conducere (DVLA) unde este specificata adresa de domiciliu. Femeile casatorite trebuie sa detina si certificatul de casatorie
In Anglia, taximetristii sunt obligati sa cunoasca foarte bine orasul.
Persoanele carora li sa acordat permisiunea de a se prezenta la un examen de licenta de condus taxi trebuie sa cunoasca nu doar rutele, si, de asemenea, sa cunoasca locurile de interes turistic situate pe o raza de ¼ mile de la inceputul traseului. Se invata din asa numita „Cartea albastră” (in engl. The Blue Book).In general, pregatirea poate sa dureze intre 2-4 ani.

Cum iti iei permis de conducere pentru taxi in Anglia: licenta speciala pentru zonele centrale, aeroport si suburbane

Londra este cea mai avantajoasa zona de lucru pentru taximetristi, in special in centru si la aeroportul „Heathrow”.
Soferii de taxi care vor sa lucreze pe aceste sectoare trebuie sa cunoasca detaliu 25000 de strazi pe o raza de sase mile de Charing Cross. Ca o alternativa, se poate obtine licenta de taxi pentru zone periferice (in engl. Suburban License). Pentru a obtine aceasta licenta, este necesar sa cunoasteti in detaliu zona aleasa (teritoriul este impartit in 16 de sectoare pe o raza de sase mile), si de a avea cunostinte de baza despre cum sa va orientati in partea centrala a capitalei. De cele mai multe ori, dureaza pana la 2 ani pentru a detine pregatirea necesara acestor zone.
Pentru a avea acces la intreaga suprafata a capitalei trebuie sa aplicati pentru All London licence (Green Badge), proces ce poate dura intre 2 si 4 ani.

Cum iti iei permis de conducere pentru taxi in Anglia: cursuri de formare

Pentru soferii aflati la inceput de experienta sau pentru cei care au avut o pauza de la taximetrie, autoritatile locale pun la dispozitie niste cursuri de pregatire care vin in sprijinul soferilor.

Ca urmare a procesului de instruire, puteti beneficia si de calificare industrial-recunoscute ca de exemplu:

Level 2 Certificate in Introduction to the Role of Professional Taxi and Private Hire Driver;
Level 2 (NVQ) Certificate in Road Passenger Vehicle Driving (Taxi and Private Hire).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.