A începutul votul în Diaspora

0
599
FOTO: OrnaW/Pixabay.com
FOTO: OrnaW/Pixabay.com

Până la ora 15:00 (ora României), peste 23.000 de români au votat în Diaspora. Pentru prima dată, românii din afara țării au la dispoziție trei zile pentru a vota în cele 835 de secții înființate. Urnele în diaspora s-au deschis astăzi de la ora locală 12:00 și se vor închide la 21:00. Sâmbătă și duminică, urnele vor fi deschise între orele locale 7:00 și 21:00.

De asemenea, alegătorii care se află la sediul secției de votare și la rând vor putea intra să voteze până la ora locală 23:59. Au fost și numeroși politicieni care au votat în Diaspora. Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că vota la Ambasada României din capitala Republicii Moldova.

Dacă va fi și turul al doilea al alegerilor, românii din Diaspora vor putea vota, după același program orar, în zilele de 22, 23 și 24 noiembrie.

„Astăzi, la ora 12.00, îmi voi exprima votul la Ambasada României din Chișinău, din strada București, nr. 66. Cu acest prilej, voi face și declarații de presă la intrarea in misiunea diplomatică.

Amintesc că votul anticipat pentru cetățenii români care se afla in alte state a fost adoptat la propunerea Partidului Mișcarea Populară și începând de astăzi, 8 noiembrie, ora 12.00 până duminica, 10 noiembrie, ora 23.59, se poate vota in toate cele peste 835 de secții de votare deschise in afara României”, a scris Tomac pe Facebook.

Europarlamentarul USR PLUS Nicolae Ștefănuță a spus pe pagina sa de Facebook faptul că la o secție de votare de la Bruxelles s-a format deja o mică coadă.

„A început votul! Este ora 12 la Bruxelles și deja s-a format o coadă în fața misiunii diplomatice a României. Participarea va fi mare, simt deja că după 26 mai, în 10 noiembrie vom avea o nouă sărbătoare a democrației românești. Mergem la vot cât mai mulți pentru că vrem să fim fericiți în România”, a scris Ștefănuță pe Facebook.

A început votul!Este ora 12 la Bruxelles și deja s-a format o coadă în fața misiunii diplomatice a României.Participarea va fi mare, simt deja că după 26 mai, în 10 noiembrie vom avea o nouă sărbătoare a democrației românești.Mergem la vot cât mai mulți pentru că vrem să fim fericiți în România.

Publicată de Nicu Ștefănuță pe Vineri, 8 noiembrie 2019

Europarlamentarii PNL Rareș Bogdan și Robert Sighiartău au votat la Roma, la secția înfiinațată la Academia di Romania.

„Îi aşteptăm acasă. Am venit din respect pentru ei, am venit din respect pentru cei care în urmă cu cinci ani de zile l-au adus pe preşedintele nostru în fruntea statului. Am venit pentru cei care ştiu că în continuare sunt alături de noi, iubesc România în fiecare zi, se gândesc la ţara lor (…)”, a spus Rareș Bogdan, referindu-se la românii din Diaspora.

În cursa prezidenţială s-au înscris 14 candidaţi. Ordinea acestora pe buletinele de vot, stabilită prin tragere la sorţi, este următoarea:

 • Klaus Iohannis – Partidul Naţional Liberal
 • Theodor Paleologu – Partidul Mişcarea Populară
 • Dan Barna – Alianţa USR-PLUS
 • Kelemen Hunor – Uniunea Democrată Maghiară din România
 • Viorica Dăncilă – Partidul Social Democrat
 • Cătălin Ivan – Alternativa pentru Demnitate Naţională
 • Ninel Peia – Partidul Neamul Românesc
 • Sebastian-Constantin Popescu – Partidul Noua Românie
 • John-Ion Banu – Partidul Naţiunea Română
 • Mircea Diaconu – Alianţa UN OM
 • Bogdan Marian-Stanoevici – independent
 • Ramona-Ioana Bruynseels – Partidul Puterii Umaniste
 • Viorel Cataramă – Dreapta Liberală
 • Alexandru Cumpănaşu – independent

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.