Spania. Două românce au furat bijuterii printr-o metodă care i-a uimit și pe anchetatori

0
535
FOTO: StockSnap/Pixabay.com
FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Două românce în vârstă de 43 și 22 de ani au fost arestate la Pamplona, în Spania, după ce au furat bijuterii în valoare de peste 10.000 de euro. Metoda pe care au folosit-o i-a impresionat până și pe anchetatorii spanioli.

Mai multe persoane au fost victimele metodei de furt „îmbrățișarea”, potrivit abc.es. Cele două femei au fost descoperite săptămâna trecută, în urma unei plângere depuse de un pensionar. Aceasta le-a povestiti oamenilor legii că a fost abordat de o femeie în momentul în care a intrat cu mașina în garaj.

Femeia i-a cerut niște bani mărunți, iar după ce l-a luat a încercat să-l îmbrățișeze în semn de „mulțumire”. A intrat cu aproape jumătate de corp în mașină, prin fereastra din dreptul șoferului și l-a îmbrățișat, însă i-a luat și ceasul de la mână, fără ca bătrânul să simtă.

Polițiștii au stabilit că femeile foloseau tot felul de pretexte pentru a se apropia de victime. În unele cazuri au pretins că erau cunoștințe vechi sau că sunt prietene cu copiii victimelor.

În luna noiembrie, alți doi tineri au fost prinși de oamenii legii din cadrul gărzilor civile din Talavera de la Reina și Punete del Arzobispo după ce au furat mai mulți vârstnici prin aceeași metodă.

Cei doi tineri sunt acuzați că ar fi furat mai mulți oameni în orașele Puente del Arzobispo și Hinojosa de San Vicente, dar sunt suspecți și într-un caz de tâlhărie cu violență în Alberche del Caudillo.

Cei doi își alegeau victimele din rândul bătrânilor și își foloseau bebelușul. Mama avea în brațe copilul, în timp ce bărbatul o aștepta în mașină, în apropiere, pentru a se putea face nevăzuți repede.

Femeia se prefăcea că e o cunoștință mai vece a bătrânilor, se apropia afectuos de ei și le scotea bijuteriile în timp ce îi îmbrățișa. Aceasta își punea mâinile pe bătrâni astfel încât aceștia să nu simtă când le sunt luate bijuteriile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.