Scandal politic în Republica Moldova. Socialiștii vor să dea jos guvernul din care fac parte

0
549
FOTO: Captură video

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), care face parte din coaliția de guvernare, a depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu, unul dintre liderii Blocului ACUM, pro-european.

Moțiunea de cenzură a fost citită astăzi în parlament și votul se va peste maximum 72 de ore. Președintele pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon, care provine din PSRM, a spus că este convins „90%” că va cădea Guvernul Maia Sandu.

Premierului Maia Sandu i se reproșează faptul că își asumă răspunderea pentru modificarea legii Procuratorii, prin care șeful guvernului poate nume procurorul-șef.

„Eu nu pot să vă spun astăzi dacă va cădea sau nu guvernul. Eu pot să vă spun ceea ce le-am spus ambasadorilor. Le-am dat toate scenariile și le-am spus că scenariul căderii guvernului îl apreciez la ziua de astăzi la 80%. Asta era la orele 13:00, acum vă dau 90% că guvernul cade”, a declarat Dodon, joi seară, la un post de televiziune, a scris deschide.md.

Dodon i-a cerut Maiei Sandu să renunțe la modificarea legii procuraturii și să o retragă din funcție pe ministrul Justiției, Olesea Stamate.

Prim-ministrul Maia Sandu consideră că Dodon ar avea o înțelegere cu deputații de la PDM și Partidul ȘOR.
„Nu știu dacă pot să comentez în raport cu cele 90 – 99%, însă asta înseamnă că Dodon nu are o înțelegere doar cu PSRM, dar și cu PDM și partidul Șor. Au această înțelegere dacă vorbesc despre aceste procente”, a spus Sandu, la Pro Tv Chișinău.
Premierul a mai spus că nu va renunţa la asumarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii procuraturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.