A plecat la muncă în Italia și când s-a întors în țară a aflat că zeci de ucrainieni locuiesc la adresa ei

0
515

O femeie din comuna suceveană Frătăuții Vechi, care lucrează de ani buni în Italia, a descoperit când s-a întors într-un concediu în țară că pe adresa ei erau înregistrați zeci de cetățeni ucrainieni. Femeia nu ar fi știut acest lucru dacă acasă nu i-ar fi venit numeroase amenzi și somații din alte țări ale Uniunii Europene.

Toate acestea erau pe numele unor ucrainieni. Respectivii nu au plătit amenzile și au fost direcționate către adresa care apărea în cărțile de identitate ale acestora. Ulterior, după ce a făcut mai multe demersuri, femeia a aflat că în timp ce ea era plecată la muncă în străinătate, cineva a semnat acte în numele ei prin care zeci de cetățeni ucrainieni erau înregistrați pe adresa ei.

Ulterior, după ce s-a auzit de cazul ei, s-a descoperit că și alți săteni plecați la muncă în străinătate aveau trecute cu viză de rezidență mai mulți ucrainieni la adresele lor.

Femeia a depus o plângere la DNA și DIICOT în care îl acuză pe cel care a fost primar al comunei până în urmă cu două săptămâni. Acesta este acuzat că ar fi făcut cererile, ajutat de niște angajați din primărie și ar fi primit de la fiecare ucrainean între 300 și 500 de euro pentru înregistrarea fiecărui ucrainean, potrivit Obiectivdesuceava.ro.

Ea a mai spus că secretarul primăriei a sunat-o de mai multe ori în Italia și a rugat-o să-și retragă plângerile. Jurnaliștii de la Obiectiv de Suceava mai spun că fostul primar și-a pierdut mandatul în urmă cu două săptămâni, după ce Agenția Națională de Integritate a constat un conflict de interese de natură administrativă și penală.

Acesta a fost acuzat că a semnat ordine de plată în baza cărora primăria pe care o conducea a achiziționat în mod direct produse de peste 35.000 de lei de la o societate comrcială în cadrul căreia soția sa deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.