Tânărul care și-a dat demisia din poliție și se întoarce în Spania trebuie să plătească despăgubiri

0
555
FOTO: Facebook/Spr Diamantul
FOTO: Facebook/Spr Diamantul

George Baron, tânărul în vârstă de 20 de ani care a demisionat din poliție după doar 20 de zile și a anunțat că se întoarce în Spania va trebui să plătească despăgubiri.

Potrivit legii, polițiștii trebuie să rămână în sistem cel puțin 7 ani de la încadrare. În cazul acestuia e vorba de cheltuieli de școlarizare în valoare de 9.000 de lei, dar și de o primă de instalare.

„Mi s-a comunicat că trebuie să le înapoiez și prima de instalare pe care mi-au oferit-o ca să mă instalez în Prahova, care este de 700 de lei, și totodată să le plătesc și școlarizarea, aproximativ 9.000 de lei, pentru că am făcut un an de școală.

Nu mi se pare corect, dar eu deocamdată nu am niciun venit, nu știu cum voi face să le dau banii înapoi”, a declarat George Boran, la Digi24.

George Boran a trăit în Spania de la 3 ani, dar a ales să vină în România la vârsta majoratului pentru a se face polițist.

În toamna aceasta a absolvit școala și a fost repartizat în Prahova, la secția de poliție rurală din Drajna. Condițiile din Poliția Română l-au făcut să renunțe la scurt timp.

Înainte să plece din poliție, tânărul a distribuit pe Facebook o scrisoare deschisă pe care au apreciat-o și sindicaliștii români ai polițiștilor.

„Totul a fost bine până când am intrat în școala de agenți de poliție şi m-am lovit de bătăile de joc excesive venite din partea cadrelor, de uniforma ruptă și pantalonii cu gauri în loc de buzunare, care mi-au fost oferiți”, povestește George Boran în scrisoarea sa.

După doar 20 de zile, tânărul și-a dat demisia. „Scârbit fiind din școală, când am ajuns la IPJ Prahova, unde am observat lipsurile logistice cât și multe „drepturi” care figurau doar în scris, am decis să îmi dau demisia.

Din momentul acela au început bătăile de joc şi „miştourile” din partea unor colegi cu funcții înalte. De exemplu: „Sper să ai frigiderul destul de mare acasă fiindcă ți-l vor umple cei de la conducere”.

Odata depusă demisia aveam nevoie de semnătura Inspectorului Şef, pe care l-am asteptat de mai multe ori căte 8 ore pe zi, timp în care am ajutat un coleg să facă arhivă.. măcar ca să nu pierd timpul…”, mai spune tânărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.