Amenzi rutiere în Germania. Cât de mari sunt penalizările și când se șterg

0
688
Amenzi rutiere în Germania FOTO: andibreit/Pixabay.com
Amenzi rutiere în Germania FOTO: andibreit/Pixabay.com

Cei care au reședință în Germania trebuie să știe că în cazul în care sunt la volan cu un permis românesc vor respecta aceleași reguli stabilite celor cu permise germane. În acest articol vorbim despre amenzi rutiere în Germania.

Cei care încalcă legile rutiere în Germania sunt incluși într-un registru de centralizare în care sunt trecute toate punctele de penalizare care se aplică pentru fiecare abatere în funcție de cât de gravă este.

De gestionarea registrului se ocupă Kraftfahrt-Bundesamt, o autoritate responsabilă pentru traficul rutier, iar punctele de penalizare se numesc „Punkte in Flensburg” În funcție de cât de gravă este încălcarea legii rutiere, șoferii primesc între 1 și 3 puncte de penalizare.

Amenzi rutiere în Germania. Penalizarea cu 1 punct

Amenda minimă pentru cei care sunt penalizați cu 1 punct este de minim 100 de euro. Sunt taxați cei care depășesc limita de viteză cu mai mult de 21 de kilometri pe oră, nu acordă prioritate, vorbesc la telefon la volan cu dispozitivul la ureche, fără să folosească sisteme hands free, nu respectă distanța dintre mașini la o viteză de peste 80 de kilometri pe oră sau au probleme la lumini.

De asemenea, foarte important de știut pentru cei interesați de subiectul amenzi rutiere în Germania este că penalizare de 1 punct se șterge automat din registrul rutier după 2 ani și jumătate.

Amenzi rutiere în Germania. Penalizarea de 2 puncte

Dacă în cazul în care ai primit 1 punct de penalizare nu ți se suspendă permisul, atunci când primește 2 puncte e posibil să rămâi pentru o perioadă de până la 3 luni fără dreptul de a conduce. De asemenea, acestea se șterg din registrul central după 5 ani.

Șoferii care se află în situația penalizării cu 2 puncte comit încălcări grave, precum depășirea vitezei legale în localitate cu peste 31 de kilometri pe oră și peste 41 de kilometri în afara localității, acolo unde sunt impuse limite. Sistemul de amenzi rutiere în Germania mai stabilește că primesc 2 puncte penalizare și cei care conduc sub influența alcoolului, mai mult de 0,5 la mie, șoferii care nu primesc la trecerea de calea ferată sau participă la curse ilegale.

Amenzi rutiere în Germania. Penalizare cu 3 puncte

Penalizările cu 3 puncte sunt pentru cele mai grave încălcări și se șterg din registru după 10 ani. Se acordă pentru cazuri care intră sub incidența legilor penale. Se dă amendă, însă se retrage și permisul șoferului. Este vorba despre rănire sau omor prin imprudență, conducere în stare de ebrietate, cu o alcoolemie de peste 1,1 la mie, părăsirea locului accidentului sau neacordarea primului ajutor.

Foarte important de precizat pentru cei interesați de amenzi rutiere în Germania este și procedura prin care sunt cumulate aceste puncte de penalizare. Până la 3 puncte nu se iau măsuri suplimentare. Șoferii care adună între 4 și 5 puncte vor primi acasă o înștiințare în care sunt sfătuiți să participe la cursuri speciale organizate de școli de șoferi. Celor care participă la un seminar de acest gen li se scade un punct din registru.

Cei care au între 6 și 7 puncte sunt sfătuiți să urmeze același curs, însă lor nu li se șterge niciun punct din registru. Cei care au ajuns la 8 puncte rămân fără permis pentru minim 6 luni și îl primesc doar după ce fac o evaluare psihologică și medicală în urma căreia se ajunge la concluzia că pot avea un comportament corect în trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.