Craciunul in Danemarca. Traditii si obiceiuri

Craciunul in Danemarca este unul din cele mai importante momente ale iernii. Inainte de Craciun, danezii obisnuiesc sa mearga la biserica in perioada Advent-ului.

0
2848

Craciunul in Danemarca este unul din cele mai importante momente ale iernii. Inainte de Craciun, danezii obisnuiesc sa mearga la biserica in perioada Advent-ului. (Advent). In cele patru duminici dinainte de Craciun, din timpul Advent-ului, danezii obisnuiesc sa aprinda cate o lumanare in jurul unei coronite de brad.
In trecut, perioada Advetului era una in care se postea, insa astazi postul nu mai este o traditie.

Craciunul in Danemarca. Traditii si obiceiuri

Scandinavii numesc Craciunul „Jul”, adaptand numele sarbatorii pagane a solstitiului de iarna „roata”. Este vorba de roata anului care se invarte inca putin catre primavara. Aceasta sarbatoare reprezenta debutul unei perioade de 12 nopti, din 24 decembrie pana pe 8 ianuarie, si simboliza noaptea hibernala, cele mai lungi nopti ale anului, in timpul carora se pregateste reinnoirea luminii si a vegetatiei (bradul verde), potrivit 9am.ro.

Craciunul in Danemarca. Traditii si obiceiuri

Ziua de 23 decembrie este una de mare bucurie pentru copii. Cei mici sunt extrem de entuziasmati de cadourile pe care urmeaza sa le primeasca, iar ziua este petrecuta in sanul familei, desfasurand diverse activitati.
O traditie extrem de iubita de catre juniori, in Danemarca, este pregatirea budincii cu orez si presarata cu scortisoara. Se spune ca dupa ce mananca aceasta budinca, zanele ii ajuta pe copii sa fie mai cuminti in anul ce urmeaza.
In general, budinca de orez cu migdale face parte din meniul traditional de Craciun.

Craciunul in Danemarca. Traditii si obiceiuri

In Danemarca, Craciunul se sarbatoreste inca din Ajun. Ziua de 24 decembrie este considerata una festiva pentru danezi, in care acestia celebreaza deja nasterea lui Iisus din Nazaret.
Inca din Ajun, familiile se strang impreuna si fac ultimele pregatiri pentru masa de Craciun.
Preparatele de la masa de Craciun daneza sunt: piept de rata la cuptor sau friptura de porc si budinca de orez cu migdale.
Traditie spune ca in budinca sa se puna o migdala mai mare, iar cel in a carui portie va nimeri migdala va fi cel mai norocos in anul urmator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.