Locuri de munca pentru soferi in Germania – Salarii chiar si de 2500 de euro

0
931

Locuri de munca pentru soferi in Germania – La mare cautare de catre romani sunt locurile de munca pentru soferi. Salariile sunt mult peste cele de la noi din tara, insa ele oscileaza in functie de companie, responsabilitati si ore de munca.
Candidatul ideal pentru locuri de munca pentru soferi in Germania trebuie sa aiba experienta pe autocamion de 40 de tone, pemis de conducere categoriile B, C, C+E, atestat transport marfa si cartela tahograf.
Limba germana nu este obligatorie dar constituie un avantaj important. Evident este nevoie de relocare pe termen nelimitat in Germania. Programul poate fi in general de 6 zile pe saptamana, de duminica pana vineri, cu respectarea programului de repaus si conducere. Se primesc 1-2 zilelibere in cursul saptamanii.
Firmele ofera cazare contra cost in apartamente sau pensiuni, pauza zilnica nu se efectueaza in cabina camionului. Salariul poate sa oscileze intre 1800 si 2400 de euro net in functie de clasa de impozitare si cursele efectuate.
„Gasim greu candidati care sa lucreze ca soferi de camion, desi cerintele sunt normale: sa aiba atestat profesional de transport agabaritic si permis de conducere pentru camion. Firmele din Vest ne fac concurenta, ii atrag cu salarii mai mari si soferii romani prefera sa lucreze in alte tari. In Germania, venitul unui sofer de camion depaseste 2.000 de euro net pe luna”, a spus Ser¬ban Popescu, managing direc¬tor in cadrul companiei Lager¬max Autotransport, care are sediul in Curtici (judetul Arad). Compania are 250 de angajati, dintre care 134 sunt soferi.

Locuri de munca pentru soferi in Germania  – Ce salarii au soferii de TIR in Europa

De multe ori, soferii care au fost treziti din somn si care au avut curajul sa ii confrunte pe hoti au fost raniti sau chiar au fost ucisi cu sange rece.
Numarul soferilor profesionisti din Germania scade de la an la an, dar cererea este in continua crestere. Cifrele prezentate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca sunt de-a dreptul alarmante.

Locuri de munca pentru soferi in Germania – Ce salarii au soferii de TIR in Europa

Germania nu este singura tara afectata de problema lipsei de soferi de camion. Exista, de asemenea, un deficit mare de soferi in Polonia (un deficit de aproximativ 100 de mii), Franta (deficit de aproximativ 15 mii), Spania, Marea Britanie sau Austria.
Revista germana Stern a scris un articol amplu despre salariile soferilor de camioane din Germania, dupa ce a efectuat un sondaj extins.

Locuri de munca pentru soferi in Germania  – Ce salarii au soferii de TIR in Europa

Concluzia? Salariul unui sofer de camion depinde de experienta sa, locul de munca si sediul companiei.
Un sofer incepator castiga de obicei mai putin de 1 800 euro ca salariu de baza. La randul sau, un sofer de camion cu experienta, care efectueaza transport pe distante lungi, transportand materiale periculoase, primeste lunar pana la 4,5 – 5 000 euro.
Ce salarii au soferii de TIR in Europa
Potrivit companiei de consultanta Compensation Partner, remuneratia medie anuala a unui sofer de camion in Germania, in 2016, a ajuns pana la 28,7 mii euro (adica aproximativ 2,400 de euro pe luna).

Locuri de munca pentru soferi in Germania  – Ce salarii au soferii de TIR in Europa

La randul sau, un angajat cu drept de a conduce vehicule grele de marfa poate castiga intre 3 000 si 3,5 00 euro.

Locuri de munca pentru soferi in Germania – Unde gasesti job-uri
Site-urile de specialitate va asigura un numar mare de anunturi pentru soferi care cauta locuri de munca in Germania. Pe langa aceste site-uri va recomandam sa apelati cu ingredere la firmele specializate de recrutare de la noi din tara.
O alta varianta foarte buna pentru a gasi locuri de munca pentru soferi in Germania este sa apelati la comunitatile online romanesti dedicate soferilor profesionisti, cum este si cazul comunitatii Soferi Profesionisti Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.