Copiii români din orfelinate, adoptați în Marea Britanie, au creierul mai mic

0
445
FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Un studiu realizat în Marea Britanie de King`s College London arată că majoritatea copiilor crescuți în orfelinatele din România și adoptați în Regat imediat după Revoluția din 1989 au creierul mai mic cu 8,6% decât copiii crescuți în orfelinatele britanice. Datele acestei cercetări se bazează pe scanarea creierelor a 67 de copii români adoptați, potrivit The Guardian.

Cei incluși în studiu au acum vârste cuprinse într 23 și 28 de ani. Copiii români incluși în studiu au stat între 3 și 41 de luni „în condiții de privare severă” în orfelinatele din România, mai spun autorii studiului.

În același timp, au fost comparate scanările cu ale unor adulți care au fost adoptați din orfelinate britanice și așa a rezultat diferența de aproape 10%. Cercetătorii mai spun că fiecare lună suplimentară petrecută într-un orfelinat din România ar fi fost asociată cu o scădere cu 3 centimetri cubi a volumului total al creierului acestor copii.

O viață chinuită duce la scăderea volumului creierului cu 0,27% pe zi. Asta duce la un IQ mai mic decât ar fi normal și la o predispoziție pentru ADHD (deficit de atenție).

Concluzia acestui studiu este că adulții care au fost privați în copilărie de o viață normală și de bunuri de minimă necesitate au la maturitate creierul mai mic decât cei care se dezvoltă într-un mediu firesc.

„Cu cât au suferit mai multe lipsuri, cu atât creierul lor a devenit mai mic”, mai spun cei care au realizat studiul.

În anii `90, făceau înconjurul lumii imaginile din orfelinatele românești, în care copiii trăiau în condiții mizere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.