Îngrijitoarea româncă rămasă fără casă în Italia și-a găsit adăpost

0
574
FOTO: Captură video Facebook
FOTO: Captură video Facebook

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a anunțat că femeia care rămăsese fără adăpost în Italia după ce bătrâna pe care o îngrijea a murit, este la adăpost, iar cazul a fost rezolvat.

„Apelul doamnei Toporan a fost preluat, personal am încercat să o sun de câteva ori însă telefonul era decuplat, rămânând fără baterie, însă datorită bunei comunicări pe care am stabilit-o la nivelul Italiei cu toate oficiile consulare, împreună cu consulatul general de la Bologna şi cu preotul ortodox, am reuşit să o identificăm. Doamna Toporan este la adăpost, se află într-un hotel, cazul este rezolvat”, a spus George Bologan, la Digi24.

O îngrijitoare româncă din Italia a cerut ajutor pe Facebook, după ce fata bătrânei de care avea grijă a dat-o afară.

„Bună ziua! Sunt Magda. Uite, aicia, unde se vede deasupra, până sâmbătă am lucrat la o bătrânică și a murit. Nu știu ce să fac, fata babei mă dă afară. Nu știu încotro să mă duc, încotro să mai apuc. N-am mașină, n-am nimic (…) Spuneți-mi ce să fac. Hotelurile sunt închise. Dacă nu plec până diseară, mă voi duce în altă parte, nu știu unde. Vă mulțumesc! Sper să m-ajute cineva”, a transmis Magda Toporan, în lacrimi.

Potrivit Rotalianul.com, femeia are 53 de ani, este originară din Sibiu, și se află într-o localitate din Florența (Firenze), mai exact Scarperia e San Piero a Sieve.

A încercat să-și găsească cazare la hotelurile din zonă, însă toate sunt fie ocupate, fie închise din cauza coronavirusului. Potrivit legii italiene, în cazul în care cel asistat moare, îngrijitorul are dreptul să locuiască în casa respectivă până își va găsi un alt loc. Însă, din câte se pare, românca a lucrat „la negru”, fără contract.

Ar fi fost și la carabinieri să denunțe acest lucru, însă a spus că aceștia nu au făcut nimic. Oamenii legii i-au transmis că ar trebui să cadă la o înțelegere cu fiica bătrânei și dacă nu vrea, nu au ce să-i facă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.