Un român este cel mai tânăr patron al unei echipe de fotbal din Anglia

0
616
Alex alături de antrenorul echipei
Alex alături de antrenorul echipei

Mihai Alexandru Rădoi, în vârstă de 18 ani, a înființat o echipă de fotbal în Anglia și este cel mai tânăr patron de club de fotbal din Regatul Unit. Formația evoluează în divizia a 13-a și este formată în special din sportivi români. Următorul pas este deschiderea unei academii de fotbal.

Alex, așa cum îl știu apropiații, trăiește în Anglia de mai bine de 13 ani. A plecat împreună cu familia în Anglia, pentru un trai mai bun. De trei ani au și o afacere, un magazin alimentar cu produse românești, în Chingford.

Alex a terminat liceul și acum este la un colegiu unde studiază informatica. La înființarea echipei de fotbal s-a gândit pentru că este pasionat de acest sport.

„Suntem într-o zonă unde locuiesc destul de mulți români. Ne-am adunat mai mulți prieteni, am început să jucăm fotbal de plăcere, o echipă de cinci, pe teren redus, așa cum face toată lumea, în weekend, să joace fotbal. De acolo, ne-am decis să facem o echipă de 11 pentru românii care sunt aici în zonă.

Echipa a luat naștere la începutul anului 2018. Evoluează în divizia a 13-a din 24. Inițial trebuia să evoluăm în divizia a 15-a, am avut niște meciuri puternice, cu niște echipe chiar bune și ne-au reevaluat”, spunea Mihai Alexandru Rădoi, pentru Pandurul.ro.

Echipa se numește Chingford United FC și pe lângă români mai sunt fotbaliști englezi, bulgari și polonezi. Alex este președintele clubului, dar și unul dintre atacanți.

Tânărul spune că s-ar putea întoarce în țară. Tatăl său a început construcția unei case la Târgu-Jiu. În noiembrie, Alex a venit în Târgu-Jiu pentru a face un parteneriat cu echipa locală Pandurii, din Liga a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.