Atractii turistice in Maramures. Top 5 locuri de vazut o data-n viata

Maramuresul este o zona pitoreasca si care inca pastreze multe din vechile traditii romanesti. Cei care ajung in nordul tarii vor gasi mai multe atractii turistice in Maramures, unele din ele renumite si pe plan international.

0
1682

Maramuresul este o zona pitoreasca si care inca pastreze multe din vechile traditii romanesti. Cei care ajung in nordul tarii vor gasi mai multe atractii turistice in Maramures, unele din ele renumite si pe plan international.

Atractii turistice in Maramures. Pasul Prislop

Pasul Prislop este considerat a fi cea mai inalta trecatoare din Carpatii Orientali, situat la o altitudine de 1416 metri. Pasul Prislop face legatura dintre Depresiunea Maramuresului si Valea Bistritei Aurii.
Peisajul este unul superb si pe langa asta, zona ofera si alte locatii de vizitat, cum ar fi un han, o manastirea si un monument care aminteste de ultima invazie a tatarilor (Preluca Tatarilor), potrivit bunadimineata.ro.

Atractii turistice in Maramures. Cimitirul Vesel de la Sapanta

Cimitirul Vesel este unic in lume si a devenit renumit si peste hotare, prin modul inedit in care satenii privesc moartea si locurile de veci. Crucele de lemn viu colorate, pe care sunt sculptate sau pictate scene din viata personala sau profesionala, dar si textele umoristice, fac din acest cimitir un loc unic.
Se spune ca primele cruci din Cimitirul Vesel au fost realizate in anul 1935 de sculptorul maramuresean Stan Ioan Patras, la sugestia preotului greco-catolic Grigore Ritiu. In realizarea lor se crede ca acesta s-a inspirat din cultura dacica. Dacii considerau moartea ca fiin dun eveniment vesel.

Atractii turistice in Maramures. Biserica de lemn si Manastirea Barsana

Biserica de lemn din Barsana si Manastirea Barsana sunt vizitate de multi turisti, atat de catre cei care vor sa se reculeaga, in preajma unui lacas de cult, dar si de catre cei care vor sa admire arhitectura lor.
Biserica de lemn a fost construita in anul 1711 si se afla amplasata pe Dealul Jbar, facand parte din patrimoniul UNESCO. Manastirea Barsana se afla la cativa kilometri de Biserica de lemn.

Atractii turistice in Maramures. Drumul verde

Drumul verde din Maramures are 88 de kilometri si leaga sapte sate traditionale. Se numeste astfel deoarece este interzisa circulatia cu masini pe acest drum, singurele mijloace de transport acceptate fiind carutele sau bicicletele. Drumul verde conecteaza sapte arii protejate si sape sate: Rezervatia Creasta Cocosului, Padurea Craiasca, Lacul Morarenilor, Taurile de la Hoteni, Turbaria Iezerul Mare, Cheile Tatarului, Mlastinile Poiana Brazilor. Cele sapte sate sunt reprezentative pentru cultura maramureseana: Ocna Sugatag, Budesti, Breb, Hoteni, Harnicesti, Desesti si Mara. Din cei 88 de kilometri, 48 reprezinta trasee montane omologate, potrivit Adevarul.

Atractii turistice in Maramuresc. O plimbare cu Mocanita

Mocanita cu aburi de pe Valea Vaserului, unul din ultimele astfel de trenuri si din Europa, este un obiectiv ce nu trebuie ratat de turisti. Traseul turistic de aproape 60 de km cu Mocanita trece prin padure, pe Valea Vaserului.
Turistii pot opta intre doua tipuri de vagoane: inchise sau sub forma de terasa, de unde turistii pot admira peisajul superb al vaii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.