Viața după Brexit. Cele mai importante reguli pentru muncitorii străini din Marea Britanie

0
588
FOTO: joffi/Pixabay.com
FOTO: joffi/Pixabay.com

Marea Britanie vrea să reducă considerabil numărul de muncitori europeni necalificați care lucrează în Regat. Sunt vizați în special cei care nu vorbesc limba engleză și sunt dispuși să lucreze pe salarii mici.

Presa britanică scrie că se va pune capăt unei epoci dominate de forță de muncă ieftină din țările mai slab dezvoltate din punct de vedere economic. Guvernul de la Londra a făcut public un sistem bazat de reguli  care va fi aplicat de acum încolo în cazul muncitorilor din alte țări. The Guardian scrie că, astfel, de anul viitor, se vor închide granițele pentru instalatorii polonezi și constructorii români care lucrează pe cont propriu.

Modelul pe care Executivul britanic vrea să-l pună în aplicare pentru imigrație este pe puncte și seamănă cu cel aplicat de Australia.

Iată cum arată noile reguli dintr-un document al guvernului, prezentat de The Guardian:

  • Frontierele Marii Britanii vor fi închise pentru muncitorii necalificați și pentru cei care nu știu limba engleză
  • Cei care vor să ajungă în Regat trebuie să aibă o ofertă de muncă cu un prag salarial anual de 25.600 de lire sterline. Se face excepție pentru domenii în care e nevoie acută de forță de muncă și va fi acceptat și pragul salarial de 20.480 de lire anual.
  • Nu mai sunt acceptați muncitorii care lucrează pe cont propriu, precum instalatorii polonezi sau constructorii români. Aceștia trebuie să aibă oferte clare de muncă.
  • La frontieră nu vor mai fi acceptate cărți de identitate din țări precum Franța sau Italia, mai precizează Guardian. Această măsură este menită să combată fenomenul muncitorilor din afara spațiului UE care încearcă să păcălească sistemul, falsificând cărți de identitate sau folosind acte furate.
  • Doar un număr mic de muncitori foarte calificați vor putea veni în Marea Britanie, fără să aibă, în prealabil, un job asigurat, fiind modificat baremul privind competențele și gradul de calificare pentru străini.
  • Va fi păstrat dreptul artiștilor, al muzicienilor, sportivilor sau altor categorii din lumea divertismentului de a veni să participe la audiții sau spectacole.

FOTO: joffi/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.